Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Adria Film/ Centar film

Šta se krije iza VATRENE SCENE Ivana i Bobe u "Jorgovanima"?

Izvor: Nportal

23.02.2024.

16:45

GLUMCI Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić napravili su pometnju na društvenim mrežama zbog scene iz filma "Jorgovani", koji će premijerno biti prikazan na ovogodišnjem Festu.

Ivan Bosiljčić je na konferenciji za medije povodom premijere filma "Jorgovani", koja će se održati na Festu 27. februara, objasnio kako je došlo do replike "Tišina, a sad malo ona", koju smo imali prilike da vidimo u viralnom trejleru.

BloombergAdria.com

"Krivac" za rekreiranje replike iz kultnog filma "Maratonci trče počasni krug" je upravo glumac, a sada je otkrio kako je do toga došlo.

- Ja sam davne 2008. godine igrao u mjuziklu u Pozorištu na Terazijama Mirka Topalovića i to je bila moja velika pozorišna šansa. Do tada sam uvek igrao neke heroje, ljudi su već mislili da su sve videli od mladog glumca, a onda mi je Kokan Mladenović dao da igram tog blesavog čoveka i onda je za mene to bio korak napred - ispričao je Bosiljčić, te dodao da smatra da i film "Jorgovani" smatra svojevrsnim korakom napred.

- Tako osećam i ovu šansu, jer ovo je baš jedan koncept, koji će, verujem, u kinematografiji, za Bobu i za mene biti korak napred, ali ono što je još jedna malo zanimljivija stvar je da je ulogu Đenke u "Maratoncima" igrao moj Gordan Kičić, tako da se to što smo mi kumovi u ovom filmu, ponovilo. Tako da sam ja našem porijateljstvu, našoj saradnji, i naravno tom velikom filmu, posvetio tu repliku "Tišina, a sad malo ona" - zaključio je glumac kroz smeh, te otkrio da je pomenuta scena snimljena iz prvog puta.

- Scenu smo snimili iz prvog puta. Uopšte nismo vežbali. Mislili smo da ćemo naknadno snimiti u studiju. To što vidite u filmu je najautentičniji mogući momenat. Kompozitori, reditelj, scenarista, producenti kada su videli koliko je to autentično, nisu hteli da kvare novim prepevavanjem i upeglavanjem. Ubeležili smo se baš kako je bilo tad.

Ivan Bosiljčić je veoma vezan za istoimeni mjuzikl Pozorišta na Terazijama. On je, podsetimo, u predstavi „Maratonci trče počasni krug“ u režiji Kokana Mladenovića igrao ulogu Mirka Topalovića, za koju je nagrađen za najboljeg mladog glumca na Festivalu Dani komedije u Jagodini 2009. godine. Partner, kaoi u filmu, bio mu je Kičić, koji je igrao Đenku. I u filmu su opet kumovi.