Izvor:Foto: N. Fifić, A. Stanković, D. Milovanović

UKRADENO PREKO 40.000 ORDENJA: Osumnjičen i bivši sekretar

Izvor: J.D.LJ./Novosti

15.03.2024.

16:41

U OPSEŽNOJ akciji hapšenja koja je organizovana od strane Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala, uhapšeno je osam osoba - J. M. (65), N. A. (63), I. Z. (53), O. P. G. (65), S. S. (44), A. T. (60), A. R. (61) i R. K. (64), dok je za S. H. (52) i S. B. (46) Tužilaštvo sudu podnelo predlog za raspisivanje poternice.

Slobodan Homen, bivši državni sekretar u Ministarstvu pravde i advokat, jedan je od osumnjičenih da je opljačkao desno krilo Palate "Srbija" i iz kancelarije u njemu odneo 43.000 komada državnog ordenja, nezvanično saznajemo.

On je jedan, od dvoje osumnjičenih, za kojima se traga.

BloombergAdria.com

 

Prema navodima krivične prijave, kako saopštavaju iz Trećeg tužilaštva, pomenutih 10 osumnjičenih je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Osumnjičeni su saslušani i svi su izneli odbrane.

Nakon toga je Tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četvoro osumnjičenih odredi pritvor, a za dvoje raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima.

Prema preostalih troje osumnjičenih da se izrekne mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala dalji rad na rasvetljavanju svih detalja predmetnog događaja i rad na utvrđivanju identiteta svih lica koja su učestvovala u ovoj teškoj krađi državne imovine, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena.

Ko je Slobodan Homen

Slobodan Homen je srpski je političar i advokat. Na sednici Vlade Srbije 24. marta 2011. godine imenovan za funkcionera zaduženog za koordinaciju odnosa sa javnošću.

Bio je poslanik u sazivu od 2012-14, a mandat mu je potvrđen i u sazivu posle toga.

BloombergAdria.com

 

Bio je član Državne komisije za tajne grobnice ubijenih od septembra 1944. godine i poslanik Socijaldemokratske stranke u Narodnoj skupštini Srbije.

On važi i za kolekcionara odlikovanja Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije.