Izvor:Foto: ATA images

SLAVKO ŠTIMAC ODLAZI U PENZIJU Evo koliko će mesečno primati

Izvor: Nportal

03.04.2024.

15:38

JEDAN je od retkih glumaca čije odrastanje je publika na prostoru bivše Jugoslavije mogla da prati kroz njegove uloge.

Glumac Slavko Štimac započeo je glumačku karijeru, kao jedanaestogodišnji dečak u filmu "Vuk samotnjak" 1972. godine.

- Do toga je došlo gotovo slučajno, jer je ekipa filma došla u školu, tražila je decu za film i time su mi potpuno promenili život - otkrio je jednom prilikom Štimac.

Jedan je od retkih glumaca čije odrastanje je publika na prostoru bivše Jugoslavije mogla da prati kroz njegove uloge. 

BloombergAdria.com

Iako nikad nije pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti, Slavko Štimac ostavio je neizbrisiv trag u našoj kinematografiji.

Teško je pobrojati sve uloge koje je ostvario od detinjstva do danas, a "Varljivo leto 68", "Specijalno vaspitanje", "Sjećaš li se Doli Bel" ili "Podzemlje" samo su neki od naslova koji su ga proslavili.

Glumačka zvezda regiona i miljenik publike uvek se trudio da, kad nije na poslu, živi skromno i povučeno, a u dugogodišnjoj karijeri retko je davao intervjue.

BloombergAdria.com

Sa suprugom Vesnom Golubović u skladnom je braku od 1997, a u prvom braku sa Majdom Vojniković dobio je sina Vida. Zanimljivo je da su obe izabranice Slavka Štimca umetnice, tačnije slikarke, međutim, o njima od glumca nismo čuli ni reč.

Slavko Štimac danas ima 63 godine, a prošle godine odlukom Vlade Srbije našao se na spisku umetnika koji su dobili nacionalnu penziju.

BloombergAdria.com

Naime, Vlada Srbije usvojila je na sednici predlog komisije o dodeli priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi.

Dvadeset umetnika, među kojima su Aleksandar Berček, Slavko Štimac, Radoš Bajić i Dejan Savić, dobijaće do kraja života dodatak od 64.730 dinara na redovnu penziju, tzv. nacionalnu penziju.

(Kurir)