POSNA SARMA OD TUNJEVINE I PEČURAKA: Neodoljiv ukus!
14.04.2024.
14:52
SARMA koju ćete spremiti u toku posnih dana je bolja nego mrsna.
Kada jednom probate ovaj recept, nećete se pokajati. Čak će postati deo vašeg redovnog menija. Brzo se sprema, a ukus je neodoljiv!
Za fil:
- 2 crna luka
- 1 praziluk
- 1 šargarepa
- 200 g pirinča
- 100 g pečuraka
- 400 g tunjevine
- kiseli kupus
Za preliv:
Priprema:
Za početak, sitno iseckajte crni luk i praziluk, pa izdinsajte na ulju. Zatim dodajte šargarepu i seckane pečurke. Posolite.Operite pirinač i dodajte u smesu. Dodajte začine po ukusu, dodajte proceđenu tunjevinu. Listove kupusa prethodno operite, stavite nadev i urolajte. Zatim ređajte u nauljenu tepsiju i sipajte preliv od pomešanog mlevenog belog luka, vode i slatke paprike. Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.
(Trpeza)