Izvor:Foto: Profimedia

REŠENA MISTERIJA Što je Tramp vikao:"Čekaj, dajte mi cipele"

Izvor: Nportal

15.07.2024.

13:17

"NE BI trebalo da budem ovde, trebalo bi da sam mrtav."

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je u intervjuu za NJujork post da je "trebao da bude mrtav" dok se prisećao mučnog trenutka kada je pokušan atenatat ne njega na predizbornom skupu u Pensilvaniji.

Bivši predsednik ističe da je ovo blo "veoma nadrealno iskustvo" koje je umalo okončalo njegov život.

- Doktor u bolnici je rekao da nikada nije video ništa slično, nazvao je to čudom - rekao je Tramp, koji je nosio labav, veliki beli zavoj koji mu je prekrivao desno uvo. NJegovo obezbeđenje je insistiralo da se ne snimaju fotografije.

- Ne bi trebalo da budem ovde, trebalo bi da sam mrtav - rekao je Tramp.

BloombergAdria.com

Rekao je da bi bio mrtav da nije malo okrenuo glavu udesno kako bi pročitao grafikon o ilegalnim imigrantima. U tom trenutku, ono što bi bilo smrtonosan hitac umesto toga, otkinuo mu je mali deo uha i poprskao krv na obraz.

Tramp je dodao da su ga agenti Tajne službe izveli sa govornice u Pensilvaniji iako je želeo da nastavi svoje obraćanje okupljenim pristalicama, ali da je upozoren da nije bezbedno i da moraju da ga odvedu u bolnicu jer je krvario.

Čudio se kako su agenti brzo reagovali čim je pucnjava počela, a on je otkopčao svoju belu košulju dugih rukava i pokazao veliku modricu na desnoj podlaktici.

BloombergAdria.com

Takođe je razjasnio misteriju o svojim nestalim cipelama. Na snimku pucnjave, dok su agenti pokušavali da ga bezbedno skinu sa bine, moglo se čuti kako on kaže: "Čekajte, želim da uzmem cipele."

Kako je objasnio u intervjuu, agenti su toliko jako skočili na njega da su mu cipele spale, a cipele su mu tesne, rekao je Tramp uz osmeh za NJujork Post.

On je pohvalio osoblje Tajne službe za njihove herojske postupke i pohvalio ih što su ubili napadača, koji se nalazio na krovu oko 130 metara od bine na kojoj je Tramp govorio.

- Oni su uradili fantastičan posao - dodao je on - To je nadrealno za sve nas.

(Kurir/NY Post)