Izvor:Foto: Profimedia

"NARAVNO DA GREŠIMO": Jeca i Nole o vaspitanju dece

Izvor: Nportal

17.07.2024.

21:49

"NARAVNO da Novak i ja imamo i slaganja i neslaganja, to je prirodno u zdravom odnosu"

Novak ne krije da je svestan grešaka u njihovom vaspitavanju dece.

BloombergAdria.com

 

- Mi vidimo greške, ima ih stvarno puno. Greška nije razmaziti dete. Dosta stvari je vrlo subjektivno - kazao nam je Đoković nedavno, pa je Jelena progovorila o nesuglasicama u kući.

- Naravno da Novak i ja imamo i slaganja i neslaganja, to je prirodno u zdravom odnosu. Mi volimo kada naša deca vide da se mi ne slažemo da nauče kako na zdrav način konflikt može da se razreši. Konflikta će uvek biti - rekla je Jelena.

BloombergAdria.com

 

- Ne slažemo se u svemu. Kao što je rekla Jelena, to je normalna pojava u jednoj porodici. Dodao bih samo još jednu stvar, kada smo postali roditelji... Roditelji nekako oživljavaju to kako su se njihovi roditelji prema njima ponašali. Kako smo mi proveli detinjstvo, kako smo mi vaspitavani i prosto to je nekako ukorenjeno u naš genetski kod i onda se to odražava na naš način roditeljstva. Naravno da je bitno imati svest o tome da budemo još bolji nego što su to bili naši roditelji prema nama. Naravno, svi mi volimo naše roditelje i oni u datom trenutku rade najbolje što mogu - istakao je Nole tad.

"Na greškama se uči"

- Razgovor na ovu temu ima za svrhu da se prodube razgovori na temu roditeljstva i naravno traume. Svaki roditelj zna najbolje za svoje dete, ali je potrebno biti otvorenog srca i uma i poslušati ljude koji su stručni iz te oblasti sa željom da se nešto novo nauči i primeni. Greške svi pravimo, na njima se uči. Bitna je posvećenost i pažnja koja se na kraju pridaje deci - zaključio je za "Blic".

Blic