Izvor:Foto: Tviter printskrin/@CollinRugg, Profimedia

"Taj dan Novak je sahranio deo sebe tom ODLUKOM"

Izvor: Nportal

19.07.2024.

07:57

NOVAK Đoković najbolji je teniser svih vremena, a njegova supruga Jelena Đoković, bila je uz muža kroz njegove najveće uspehe, ali i padove u životu.

Jelena je 2019. godine na dodeli prestižne nagrade "Laureus Sportsman of the Year 2019" pričala o Noletu, ali i o momentu kada je otišao na operaciju lakta, koja je bila protiv njegovih uverenja. Ovaj događaj u Novakovom životu bila je velika prekretnica

BloombergAdria.com

- Nije slava. Mislim da smo se povezali tako snažno jer on za mene nikada nije bio teniser. Upornost je njegovo srednje ime, on ne želi da odustane, kad veruje u nešto. Kao porodica smo se fokusirali na dobrobit, znamo da se isceljenje dešava kad vodimo računa o telu, odmaramo se dovoljno, kad jedemo zdravo i dobro. Kada je Novak počeo da koristi lekove protiv bolova, to je bilo protiv svega u šta smo verovali - rekao je Novak agent.

BloombergAdria.com

- Imao je problem sa laktom još u oktobru 2015. godine, nakon Australian Opena, nije se moglo izbeći, morao da ode na operaciju, ako želi da igra tenis - ispričao je Novakov agent, a onda se Jelena nadovezala.

- Operacija je bila protiv njegovih uverenja. Sahranio je jedan sebe tom odlukom. Onda je otišao na Indian Vels i izgubio je svoj meč. Kada je izgubio na Roland Garosu, rekao je da više neće igrati tenis. Izgubio je poverenje u sebe. Pozvao me je i rekao da vidi svrhu da igram, ako vas tu nema.

BloombergAdria.com

Jelena je onda otkrila novakovu tajnu uspeha.

- Uvek je put popločan verom. Moraš verovati svom telu, svojim mogućnostima, svom oružju. Nikad nije igrao za slavu i pare, uvek zbog toga da oseti život u potpunosti, ja sam u to zaljubljena, to volim kod njega.