Izvor:Foto: T.Ćirić

GORAN SULTANOVIĆ OTIŠAO U PENZIJU: Evo koliko će primati

Izvor: Nportal

19.07.2024.

22:07

U KARIJERI je ostvario na desetine uloga, što pred kamerama, što u pozorištu, a osim profesionalnim, ponosi se i privatnim životom.

Glumac Goran Sultanović uvek je važio za beogradskog šmekera, koji je tokom višedecenijske karijere plenio jedinstvenom harizmom i pristojnošću, šireći duh Beograda koji lagano nestaje.

Iako je bio loš đak, glumu je završio bez imalo muke, u izuzetnoj klasi, zajedno sa Mikijem Manojlovićem, Predragom Ejdusom, Aljošom Vučkovićem, Markom Nikolićem...

U karijeri je ostvario na desetine uloga, što pred kamerama, što u pozorištu, a osim profesionalnim, ponosi se i privatnim životom.

BloombergAdria.com

- Moja žena Ivanka Živković, evo već tri decenije Sultanović, bila je balerina. Imamo dve ćerke Jelenu i Jovanu.

Starija je nasledila gen od mene, pa joj škola ne ide bog zna kako, otišla je u London da završi jezik i da se samofinansira, a mlađa studira prava i radi u nekom kafiću.

Bio sam vrlo nesrećan što su odmah izabrale da rade, ali sam i ponosan jer je to njihova odluka i zato što neće da kradu bogu dane dok se njihova majka i ja grčimo – pričao je pre desetak godina Goran Sultanović.

BloombergAdria.com

Inače, malo ko zna da se Goran Sultanović našao na spisku umetnika sa nacionalnom penzijom koja se dodeljuje na već postojeću penziju koju je umetnik ostvario.

Dodeljuje se u visini jedne prosečne zarade bez poreza i doprinosa u Srbiji za mesec jul prethodne godine. Nacionalna penzija dodeljena 2023. godine, prema tom proseku, iznosi 73.114 dinara.

(Hello)