Izvor:Foto: Shutterstock

IZA SEBE OSTAVIO SUPRUGU I DVOJE DECE: Detalji tragedije u BG

Izvor: Nportal

20.07.2024.

07:25

Radnik (37) iz okoline Šapca koji je jutros nastradao dok je sa kolegom (50) čistio kanalizacione cevi na gradilištu novog Kineskog tržnog centra na Novom Beogradu, ranije je doživeo veliku tragediju jer su mu se dva brata utopila.

Pa da podsetimo, nesreća se dogodila juče oko 11 sati nakon što su se radnici vratili sa doručka.

- Jako mi je žao tih nesrećnih ljudi... Bore se za koru hleba, onako daju sve od sebe i onda jedan dan dođu na posao i za par minuta ih više nema - kaže za Kurir jedan od stanara lokalnih zgrada gde se gradi novi tržni centar, dok se na njegove tužne reči nadovezao radnik gradilišta koji se zatekao tu na mestu tragedije.

- Mlađi radnik je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece, a neki kažu i da je doživeo veliku tragediju kada su mu se utopila dva brata. Nismo znali detalje, ali tragedija je sama po sebi okrutna. S druge strane, stariji radnik nije bio oženjen.

Pa da podsetimo, jedan od sagovornika koji je dobro upućen u današnju situaciju detaljno nam je objasnio kako je došlo do nesreće.

- Radnici danima rade na pročišćavanju cevi u ovom delu trase. Da sada nije bilo nikakvih problema, a nesreća se dogodila jutros oko 11 sati. Naime, mlađi radnik je bio u zemlji, dok je stariji bio iznad zemlje kod šahta. Radili su tako da mlađi radnik dodaje kofe sa vodom starijem koji je gore iznad, ali se mlađi čovek požalio da mu je muka. Nije mu bilo dobro, nije slao te kofe sa vodom gore i kolega je video da se nešto dešava. Verovatno mu je bilo loše od nekog otrova dole - preneli smo ranije reči sagovornika, koji je objasnio da je prvo pozlilo mlađem radniku, a zatim i starijem koji je pokušao da mu pomogne.

Ekipa Hitne pomoći samo je mogla da konstatuje smrt nesrećnih radnika, a nadležno tužilaštvo će utvrditi sve detalje ove tragedije sa smrtnim ishodom.

Inače, jedan od naših sagovornik ranije nam je opisao da je video majstore samo nekoliko trenutaka pre nego što je došlo do tragedije.

- Bili su na doručku nešto pre 11 sati jutros. Zezali su se i atmosfera je bila dobra među kolegama... Nažalost, njih dvojica su ostala da rade kod ovog šahta, a druge kolegu su zapravo otišle na drugu trasu koja nije toliko udaljena od njih, ali ni toliko blizu da bi uočili da se nešto dešava.