Izvor:Foto: Profimedia

NOVAK ĐOKOVIĆ: Hoću i na Olimpijske igre u Los Anđelesu!

Izvor: Nportal

04.08.2024.

20:45

NOVAK Đoković planira da učestvuje i na Olimpijskim igrama 2028. godine u Americi.

Novak Đoković je pokazao celom svetu kako to radi najbolji svih vremena. U junu je bio na operaciji meniskusa u Parizu, a u avgustu je osvojio zlatnu olimpijsku medalju! Zaista nestvarno. I to nije sve, ne želi da stane, hoće da igra i u Los Anđelesu 2028. godine!.

Došao je na konferenciju i potvrdio plan posle pitanja da je Marijan Vajda rekao da će, ako ne osvoji u Parizu, da ide po zlato u Americi. "Zato je to rekao, dobro me zna, kao i moji roditelji. Igrao bih. Ja i dalje želim da igram u Los Anđelesu, uživam da igram za Srbiju, da budem deo Olimpijskog tima", jasan je Novak koji će tada imati 41 godinu i očigledno ne planira da se zaustavi.

Priznao je da je bilo sumnji, ali da je znao šta može. "Naravno da postoje sumnje, ali je vera jača od toga. Znao sam da imam 37 godina i da ne znam koliko ću još šansi imati, hteo sam da utišam svu buku oko mene, da se fokusiram na teren, da je tamo najveća bitka. Uspeo sam to protiv momka koji je trenutno najbolji na svetu. Bio sam na terenu, srpska zastava, himna, ma ništa to ne može da nadmaši."

BloombergAdria.com

 

Osvrnuo se na sam meč: "Spremio sam se za Rolan Garos, Vimbldon i OI, ali me je povreda u Parizu omela. Došao sam do finala u Londonu i tamo je Karlos dominirao. Znao sam da sam sada drugačiji igrač, znao sam da imam šansu i da će da bude drugačije. Bio je neverovatan nivo tenisa, čestitam i njemu, igrao je do krajnjih granica, gurao je sebe."

Prisetio se i početka karijere i prve titule u Amersdorfu (Holandija). "Naravno da to pamtim, trofej je bio 'Ipad'. Drugačije je kada je zlato oko vrata, ali je taj bi poseban, jer je bio prvi. Neverovatno putovanje, tada je mi je supruga Jelena bila devojka, Vajda je bio trener, ostaće mi to zauvek u srcu."