Izvor:Foto: Shutterstock / ATA images / Profimedia

"BESRAMNICI - PAJTAŠI": Vedrana Rudan oštro o Plenkoviću

Izvor: Nportal

06.08.2024.

17:04

"VELIKI VOĐA podigao je platu sebi i svojim pajtašima"

Hrvatska književnica Vedrana Rudan nedavno je otkrila da boluje od opake bolesti.

BloombergAdria.com

 

Prekršila lični zavet

Premda je Vedrana Rudan, nakon što je otkrila da boluje u maju ove godine obećala da više neće pisati, već da će se posvetiti lečenju, spisateljica u njoj nije imala mira.

Ona je 1. avgusta na svojoj zvaničnoj stranici objavila novi blog pod nazivom "Besramnici".

BloombergAdria.com

 

Tekst se obrušio na odluku Hrvatske vlade da udvostruči osnovicu plata državnih funkcionera, što je najavio premijer Andrej Plenković, dodajući da je to, između ostalog, i "mera protiv korupcije".

Premijerska plata će od sada biti 5.535 evra neto umesto 3.263, a povišice očekuju i predsednik Zoran Milanović, ministri i poslanici.

Osnovna plata državnih funkcionera u Hrvatskoj iznosi 516,29 evra, a usvajanjem uredbe o visini plata državnih funkcionera biće povećana na 947,18 evra, što znači povećanje od više od 83 odsto, prenosila je hrvatska štampa.

Veliki vođa podigao je platu sebi i svojim pajtašima.

- Ne znam jesam li jedina, sudeći po odjecima nema nas mnogo, koja je p**izdela, ono baš p**izdela kad je naš Veliki vođa odlučio sebi i svojim pajtašima dignuti plate za nekoliko hiljada evra - piše Rudanova u svom novom blogu, s posebnim osvrtom da Plenković priznaje da tamošnji političari kradu.

Književnica se dotakla i prirodnih katastrofa u hrvatskoj, tačnije požara koji bukte već danima:

- Živimo u zemlji koju gutaju požari gde na jadničke koji gase vatru paklenu za hiljadu evra mesečno urlaju pripadnice vladajuće kaste jer im nije jasno da požar ne razlikuje hadezeovske i one druge kuće. Požar ovih dana sve ždere, možda je to NJegov odgovor na dešavanja u ovoj katoličkoj rupi u kojoj sirotinju jednakom strašću j**u i popovi i lopovi - ističe Vedrana, pa se dotiče i hrvatske istorije:

Hrvatska istorija je konstanta j**anja

- Nismo takvi od juče zato nam i jest kako nam je bilo juče. J**ali su nas Austrijanci, svršavali smo, Italijani su nam izazivali orgazam, mlade Hrvatice su se četrdeset i prve u Zagrebu bacale pod ustaške konje sa istim žarom s kojim su se četrdeset i pete bacale pod komunističku kljusad. Danas hrvatska stoka krupnog zuba j**e bezubu hrvatsku stoku, ali gušt je isti. U hrvatskoj istoriji postoji samo jedna konstanta: gospodo vlasnici, ne možete nas vi toliko grubo j**ati koliko mi možemo veselo svršavati - poentira Vedrana Rudan

Espreso