Izvor:Foto: Instagram printskrin/julianrachlin, Profimedia/IMAGO

NOLE U HRVATSKOJ ZASVIRAO VIOLINU: Poznati muzičar u šoku

Izvor: Nportal

08.08.2024.

16:07

SRPSKI teniser Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu u 38. godini, a njegov uspeh oduševio je celu zemlju.

Nakon osvajanja olimpijskog turnira i jedinog koji mu je falio u prebogatoj kolekciji, Đoković je odlučio da iz Pariza ode pravo za Crnu Goru, odakle je skoknuo do susedne Hrvatske. 

- Podsetimo, posle osvajanja svih mogućih grend slem turnira, Đokoviću je u vitrini nedostajalo samo olimpijsko zlato, koje je uspeo da osvoji pobedivši Španca Karlosa Alkarasa. Nakon velikog uspeha i prvog zlata na Olimpijskim igrama u Parizu, najbolji teniser svih vremena Novak Đoković svoj veliki trijumf odlučio je da proslavi u Dubrovniku, gde često odlazi na porodične odmore sa suprugom i decom - javio je hrvatski Večernji list.

Juče je Nole prisustvovao koncertu poznatog litvanskog violiniste Julijana Račlina koji je na svom Instagram nalogu objavio snimak na kom Nole svira violinu.

BloombergAdria.com

 

"Šta se ovde dešava?" - upitao se violinista ispod snimka koji je oduševio sve.

- Kakva epska noć! Sinoć smo Sara i ja odsvirali improvizovani koncert za neverovatnog Đokovića kako bismo proslavili njegovu zlatnu olimpijsku medalju. I pogodite šta? Novak je zgrabio Sarinu violu i na kraju odsvirao mali duet sa mnom! Ko je znao da ima takav talenat? Možemo li biti svedoci budućnosti Novaka Đokovića kao violiniste svetske klase - napisao je Julijan.

Podsećamo, Nole je na Vimbldonu osvajanje poena i pobede često slavio gestovima koji su imitirali sviranje violine. 

BloombergAdria.com

 

Inače, Novak u intervjuu za HRT pričao je o osvajanju zlatne olimpijske medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, što mu je bila jedina velika titula koja mu je nedostajala u karijeri. Osvrnuo se i na velike uspehe hrvatskih sportista.

- Moguće je da je to bio jedan od najboljih mečeva sigurno, verovatno najduža dva seta koja sam odigrao u životu protiv Alkarasa koji je bio apsolutni favorit s obzirom na dominantne pobede protiv mene na Rolan Garosu i Vimbldonu. Pre turnira sam rekao da se osećam bolje, rekao sam da mislim da imam veće šanse da pobedim. Pete olimpijske igre, na većinu sam ušao kao glavni favorit. Ovoga puta sam uspeo, emocije su nezamenljive, neopisive, nešto što su legendarna braća Sinković doživela više puta, došli su „kao u šetnju parkom“, osvojili još jedno zlato. I oni su srećni, i ja sam srećan zbog njih. Fantastično je kada se male nacije poput Srbije, Hrvatske i drugih zemalja iz regiona dokažu na najvećoj sportskoj manifestaciji. Mislim da živimo san - rekao je najbolji teniser sveta u intervjuu za HRT.

I pored toga što je osvojio apsolutno sve u tenisu, obuzele su ga velike emocije nakon osvajanja zlata.

BloombergAdria.com

 

- Ovo je neuporedivo u poređenju sa grend slemovima. Neuporedivo jer igra za svoju zemlju na Olimpijadi i svi to prate. Oseća se drugačije, više je pritiska i očekivanja, više tenzije na terenu. Naravno, više motivacije i želje i volje. Kada se izgubi, onda čovek doživljava emocionalni slom. Juče sam doživeo najlepše emocije i osećanja - dodaje Đoković.