Izvor:Foto: Tiktok printskrin/saves.wadewilson/lawandcrime

DEVOJKE LUDE ZA UBICOM Na duši nosi 2 žene,čeka smrtnu kaznu

Izvor: Nportal

13.08.2024.

13:32

AMERIKANAC Vejd Vilson osuđen je za brutalno ubistvo dve žene, i preti mu smrtna kazna. Ipak, ono što čudi je to da ga žene obožavaju, i redovno pišu pisma njemu, ali i sudu - da ga osude na doživotni zatvor, umesto na smrtnu kaznu.

On će biti osuđen za ubisto Kristin Melton (35) i Dajan Ruiz (43), a obe je ubio u oktobru 2019. godine.

Vilson, koji je inače sa Floride, prvu žrtvu Kristinu upoznao je u baru. Sledeći dan su izašli na sastanak, a ona nije ni slutila da će je Vejd zadaviti u njenoj kući.

Druga žrtva, Dajana, išla je na posao kada joj je Vilson prišao u automobili i pitao je za pravac. Kada je stala i počela sa objašnjvanjem, Vejd ju je oteo.

Na sudu je svedočio i njegov otac koji je rekao da mu je sin priznao da ju je zadavio, a kada je shvatio da još diše, onda je "nastavio da je gazi". NJeno telo pronašli su nekoliko dana kasnije na polju u blizini.

NJegovi advokati su podneli zahtev za ponovno suđenje ili za oslobađajuću presudu za ubistvo Kristine Melton, ali nije poznato da li će biti odobreno.

BloombergAdria.com

 

Ubio dve žene, a hiljade lude za njim

Šerifska kancelarija okruga Li potvrdila je u petak da je Vilson primio 3.903 poruke od 12. juna - dana kada je proglašen krivim za ubistva. Zatvorenici mogu da primaju upite preko nadgledanog naloga za razmenu poruka, a Vilson je takođe primio 65 pisama poštom.

Kancelarija je saopštila da je Vilson prihvatio 279 zahteva za povezivanje i da je poslao 754 fotografije - od kojih su 163 odbijene zbog "njihove neprikladne prirode".

Pisma mu pišu ljudi, pretežno žene, koje mole porotu i sudije da se sažale i ne osude ga na smrtu kaznu. Takođe, ženu su osnovale grupe podrške Vilsonu, "Sačuvajte Vejda Vilsona" na TikToku, kao i na Instagramu.

- Kao neko kome je bezuslovno stalo do Vejda, duboko sam razmišljala o težini situacije i uticaju vaše odluke. Iako razumem težinu počinjenog zločina, verujem da bi doživotna robija dala Vejdu priliku da razmisli, pokajte se i dajte pozitivan doprinos unutar granica zatvora - stoji u jednom od pisma, piše newsweek.

Ipak, priča se po društvenim mrežama da je Vejd "bacio oko" na svoju plavu advokaticu. A, kako je gleda, možete videti na snimku ispod:

Fanovi su otišli daleko pa ih porede sa DŽokerom i Harli Kvin i opsednuti su njihovim odnosom.

Mnogi fanovi, ali i osobe koje priželjkuju da on dobije smrtnu kaznu, se pitaju šta sve ove tetovaže na njegovom telu, a pre svega licu znače, a odgovor je jeziv. Od svastike, to priželjkivanja rata, ali i DŽokerovog slogana, "Zašto tako ozbiljno"?

Posebno je urnebesna reakcije njegovog advokata koji prvi put vidi kukasti krst na njegovom licu:

A ovo su njegove potencijalne dijagnoze: bipolarni poremećaj, teška depresija, šizofrenija, itd.

BloombergAdria.com

 

Podsetimo, ne tako davno žene su "odlepile" za još jednim kriminalcem kada su osvanule fotografije njegovog hapšenja. 

DŽeremi Miks (40) jedan je od najlepših muškaraca na svetu, a zbog svoje kriminalne prošlosti, jednom prilikom se našao iza rešetaka, te je dobio epitet najlepšeg zatvorenika.

BloombergAdria.com

 

Tada je zgodni plavooki robijaš preko noći dospeo u svet šoubiznisa, a da je u to vreme bio iz rešetaka. Zapravo, njegova popularnost rasla je iz dan u dan, a poslovne ponude opstale su i dve godine nakon što je izašao na slobodu i krenuo da gradi manekensku karijeru.

Ipak, uprkos lepoti, nije imao sreće u životu, a kroz isti su ga pratile samo nesreće. Naime, detinjstvo je proveo odrastajući uz poročne roditelje. U jednom podkastu otkrio je da je odrastao u vrlo teškim uslovima, što je uticalo na to da kasnije završi u zatvoru.

- Ja sam dete heroinskih zavisnika. Detinjstvo je bilo vrlo mračno i ružno, a u takvim okolnostima moraš brzo da odrasteš. Moj otac je ubio maminu najbolju prijateljicu kad sam imao samo 9 meseci. Pobegli smo od njega, a ona je bila jedina koja je znala gde se krijemo - prisetio se DŽeremi.

(Espreso)