Izvor:Foto: G.Šljivić

Izašao iz autobusa, pa ga pokosio "smart" - detalji tragedije

Izvor: Nportal

15.08.2024.

09:23

U saobraćajnoj nesreći na Karaburmi poginuo je mladić nakon što ga je na pešačkom prelazu automobilom udario muškarac (35), koji je potom pobegao.

Vozač S. S. (35) se nekoliko sati posle saobraćajne nesreće koju je, kako se sumnja, izazvao na Karaburmi u Beogradu, predao policiji.

Mladić A. M. (28) poginuo je preksinoć u saobraćajnoj nesreći na Karaburmi u Beogradu nakon što ga je na pešačkom prelazu, kako se sumnja, automobilom "smart" udario S. S. (35), koji je potom pobegao.

Nesreća se dogodila oko 23.20 sati na uglu Ulice generala Aračića i Dragoslava Srejovića. Nakon udesa vozač nije pružio pomoć pešaku, ali se nakon 12 sati ipak predao policiji.

Izašao iz autobusa

"Vozač "smarta" išao je iz pravca Zvezdarske šume ka Bogosloviji, a u tom trenutku iz gradskog autobusa izašao je A. M. koji je dolazio iz pravca Bogoslovije. Mladić je izašao iz autobusa i prošao iza njega, te došao do polovine pešačkog prelaza, tu ga je "smart" pokosio", ispričao je očevidac nesreće i dodao:

"'Smart" je išao veoma brzo i od siline udarca odbacio je pešaka nekih 20 metara u travu pored puta, tačnije odbacio ga je do drugog autobuskog stajališta. Pešak je ostao nepomično da leži, a vozač 'smarta' je bez zaustavljanja skrenuo odmah desno u uličice koje vode ka naselju Stara Karaburma."

Kako navodi očevidac, veruje se da je nesavesni vozač skrenuo tu kako ne bi otišao na kružni tok na Bogosloviji, gde imaju brojne saobraćajne kamere koje bi mogle da ga snime.

"Nekoliko očevidaca prišlo je oborenom mladiću, a to su učinili i žitelji Ulice Dragoslava Srejovića. LJudi su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Lekari, nažalost, nisu mogli da pomognu tom mladom čoveku jer je on od zadobijenih povreda preminuo na mestu", navodi on.

Uviđaj na mestu nesreće obavili su policija i dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

"Posle nesreće za odbeglim vozačem beogradska policija tragala je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Međutim, osumnjičeni se nakon nešto manje od 12 sati provedenih u bekstvu predao nadležnim organima i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Nakon toga osumnjičeni će biti saslušan u tužilaštvu", kaže izvor.

Morao je biti čovek

Očevici su opisali jezive scene nakon nesreće.

"Scena je bila zaista mučna, krvi je bilo svuda... Kasnije je to mesto očišćeno, prolaze čistaci ulica i zato više nema krvavih tragova, ali bilo je dramatično", navodi očevidac, dok drugi dodaje:

"Bahati vozač mora da odgovara za ovo. Ne mogu da verujem da je samo produžio, možda je bio i pijan, možda ga je uhvatila panika, ko će ga znati... Ipak mislim da treba biti čovek i pomoći."

Rizična deonica

Kako navode žitelji Ulice Dragoslava Srejovića, pešački prelaz na kom je A. M. nastradao je vrlo rizičan. Oni kažu "da ga je teško preći, a da se čovek ne okrene 10 puta".

"Svako malo nekog udare kola. Iz pravca Zvezdarske šume automobili baš jure, pogotovo uveče. Vidljivost nije dobra, iako ima ulične rasvete. Nesrećni mladić je verovatno mislio da je bezbedan na pešačkom, ali izgleda da čovek više nigde nije bezbedan", kažu stanovnici ove ulice.

Na mesto nesreće, prema rečima očevidaca, juče ujutru došao je brat nastradalog mladića.

"Došao je kolima, raspitivao se da li je neko video nesreću ili bilo šta što bi moglo da im pomogne da pronađu vozača, kao i da li imaju kamereo. Videlo se da je utučen. Tražio je odgovore na to što se dogodilo njegovom bratu", kaže jedan od očevidaca.

(Mondo)