Izvor:Foto: Profimedia

POSLEDNJA SLIKA: Kako je večiti lepotan izgledao pred smrt

Izvor: Nportal

19.08.2024.

13:11

ALEN Delon je 2019. preživeo težak moždani udar posle kog više nije bio u stanju da se stara sam o sebi.

Svet je ostao bez jednog od najvećih glumaca svih vremena - Alena Delona, koji je preminuo u nedelju, 18. avgusta. Legenda francuskog i svetskog filma, sa više od 90 snimljenih ostvarenja u svojoj plodonosnoj karijeri, preminula je u 89. godini posle duge borbe sa zdravstvenim problemima u svom domu u Dušiju.

Alen Delon bio je poznat ne samo kao velikan glumišta, već je decenijama važio za "najlepšeg čoveka na svetu". Bio je sinonim za harizmatičnog, privlačnog i zgodnog muškarca, a takav je ostao do svog poslednjeg trena, iako u dubokoj starosti i izrazito narušenog zdravlja. Podsetimo, on je 2019. preživeo težak moždani udar posle kog više nije bio u stanju da se stara sam o sebi.

Iako se veće godinama nije pojavljivao u javnosti, njegova ćerka Anuška Delon, 13. jula podelila je fotografiju svog oca, za koju se ispostavilo da će biti njegova poslednja. Anuška je oca fotografisala dok mu je frizer i berber doterivao bradu i frizuru, a na fotografiji se vidi da je lepota slavnog Francuza odolevala godinama i da se uprkos borama i znakovima starenja ipak naslućivala.

Na pragu svoje 90. Delon je i dalje bio pojava, elegantan i lep. "Delon će uvek biti Delon. Uvek lep. Uvek besprekoran. Uvek elegantan. Kao dobro vino. Večno veliki. (Kako mi je lep. I sebi je lep. Objavljeno uz njegov pristanak kao i uvek)", napisala je Delonova ćerka uz sliku.

Alen je sa 34-godišnjom Anuškom imao najbliži odnos od sve svoje troje dece, te joj je čak prepisao polovinu svog bogatstva, što je i dovelo do bratoubilačkog rata između nje i njena dva brata. "Nisam ja kriva ako sam očevo omiljeno dete. Dugujem mu sve", izjavila je jednom prilikom.

"Nikada nikome nisam rekao "Volim te" koliko njoj", izjavio je Alen Delon jednom prilikom, a Anuška tu ljubav nikada nije prestala da mu vraća.

Samo listajući njen profil, jasno je da su otac i ćerka imali veoma blisku vezu. Ona je često delila njihove zajedničke fotografije uz dirljive reči pune dubokih emocija.

"Dok doručkujemo zajedno, osećam beskrajnu zahvalnost. Jedinstven trenutak slasti u mom svetu sa zverima. Smatrala sam da je ovo prelepo. Svojim večito plavim, živahnim pogledom borca, koji mi uliva nezamislivu snagu. Moj besmrtni", napisala je ona u aprilu ove godine, uz još jednu od Alenovih fotografija u, sada se ispostavilo, poslednjim mesecima života.

(Blic žena)