Izvor:Foto: Profimedia/TikTok printskrin/justeatme__

"JAKO MI SE DOPADA!" Jela isto što i Nole, evo šta se desilo

Izvor: Nportal

27.08.2024.

11:45

Tiktokerka je odlučila da napravi doručak šampiona!

Najbolji sportista ikada Novak Đoković ima posebnu ishranu. Uspeo je da uradi ono o čemu su mnogi samo sanjali, a poslednje u nizu dostignuća je zlatna medalja na Olimpijskim igrama.

Često ističe da su za veliki sportski uspeh krivi ishrana i treninzi. Poznato je da je iz ishrane izbacio mlečne proizvode, crveno meso, gluten i šećer.

Tako je jedna Marijana odlučila da napravi doručak šampiona Novaka Đokovića.

BloombergAdria.com

Kako započinje dan Novaka Đokovića?

Trudi se da popije mnogo vode tokom dana, a ne prođe ni jedno jutro, a da čim se probudi ne popije čašu mlake vode sa limunom. Jednom prilikom je otkrio da na taj način „pomaže telu da se detoksikuje i pokrene metabolizam“. Isto je uradila i Marijana.

Odmah nakon toga je popila i zeleni smuti. Novak Đoković ga pije svako jutro, a ponekad uključuje i čia semenke.

- Smuti je odličan način da brzo unesem mnogo hranljivih materija. Obično koristim voće, povrće i superhranu kako bih osigurao uravnotežen početak dana, rekao je on.

Marijana je u svoj zeleni smuti stavila spanać, krastavc, đumbir i jabuke. Dodala je da Novak Đoković stavlja alge, ali da ih ona nema, jer se teško nabavljaju u Srbiji. Naglasila je da joj se ukus dopada.

Marijana je odlučila da isrpoba ovaj recept. Granolu je napravila od veganskog jogurta, a u nju je dodala domaću granolu, orašaste plodove, kupine, krušku, šljive i dinju.

- Moram da priznam da mi se jako dopada. Ovom doručku dajem čistu desetku, rekla je u snimku.Granola sa voćem za doručak

Jedan od omiljenih načina da započne dan je granola sa voćem.

- Granola s bobičastim voćem je odlična opcija za doručak. Dugo ostanem sit, hranljiva je i održava mi visok nivo energije satima, rekao je jednom prilikom.