Izvor:Foto: ATA images/A. Ahel

SA MANDINIM IMENOM: Boba o nagradi koju je osvojila i glumcu

Izvor: Nportal

31.08.2024.

12:17

SLOBODA Mićalović je na ovogodišnjem 59. Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, osvojila je tradicionalno priznanje Milorad Mandić Manda, za ulogu Katarine u filmu "Jorgovani".

Nagrada je ustanovljena 2017. godine kada je Milorad Mandić iznenada preminuo. 

Zajedničkim snagama su je osnovali "Contrast Studios" i kompanija "Ringier Srbija", u saradnji sa Udruženjem filmskih glumaca Srbije, a na predlog glumca, scenariste i reditelja Radoša Bajića i kao takva se, već tradicionalno, dodeljuje na Filmskim susretima u Nišu za najbolje glumačko komediografsko ostvarenje u domaćem filmu tokom jedne godine.

BloombergAdria.com

 

O tome ko će dobiti nagradu, odluku donosi stručni žiri na čijem je čemu Anastasija Anja Mandić: 

- Imam potrebu da se zahvalim što se čuvate sećanje na tako velikog glumca, na tako dobrog čoveka- počela je priču za "Blic" a potom se prisetila kako je izgledalo njeno poznanstvo sa glumcem: 

- Moj prvi susret sa Mandom je bio u Leksovcu kada sam ima devet godina u emisiji “S one strane duge”. Od velikog broja dece, Manda je izvukao baš mene i tada započinje naše zajedničko putovanje. LJubav prema Mandi se rodila dosta ranije. On je bio heroj mog detinjstva, a onda smo postali kolege, a zatim i dobri prijatelji. Moglo bi se reći do poslednjeg daha. Ova nagrada koju “Contrast Studios” meni dodeljuje je najznačajnija koju sam do sada dobila- rekla je emotivno Sloboda, pa nastavila:

BloombergAdria.com

 

- Ali kada se osvrnem, leurati koji su na tom spisku, koji su imali tu sreću, čast i privilegiju da imaju u svojoj kolekciji nagradu Milorad Mandić Manda, zaista je pažljivo birana. Jako mi je potresno da govorim u prošlom vremenu o svom heroju, ali sa druge strane sam srećna što sam imala tu čast, privilegiju da delim scenu s njim, kadar, lepe trenutke, rođenja dece, rođendane, premijere, sve do njegovog poslednjeg trenutka na sceni.

Mićalovićeva ističe da se trudi da iz godine u godinu pokušava da bude sve bolja i bolja na glumačkom polju: 

- Ja kao glumica uspevam da napredujem i zapravo prelazim u jedan drugi zreliji period- istakla je Sloboda, koju ove jeseni i zime očekuju mnogi projekti.

- Što se tiče mojih budućih radova trenutno snimam "Ubice mog oca 7". Završila sam "Konstantinovo raskršće", potom me očekuje veoma zanimljiv film u februaru, pozorišna sezona u JDP. Osim matičnog pozorišta igram u Naradnom, Zvezdari, Teatru na brdu. Izdvojila bih predstave "Pučina", "Alisa u zemlji strahova", "Vatre", "Sorele" koja je već kultna, ali i “Dečje povrede” sa Vukom Kostićem koja je na kraju sezone proglašena u tri naj predstave koje treba pogledati u Beogradu- rekla je ona.

BloombergAdria.com

 

Glumica Sloboda Mićalović se prisetila pitanja koje joj je stariji kolega postavio kada je imala samo devet godina:

- On je mene tad davno pitao: "Jesi li se zaljubiška?", ja sam tada odgovorila da jesam, ali sam tek kasnije shvatila koliko je to pitanje bilo veliko, ozbiljno. Evo, da kažem, jesam, zaljubiška sam u umetnost, zbog tebe, u dobre ljude, u rad, u iščekivanje, u padove, uspone! Nije dovoljno biti samo dobar glumac, već i dobar čovek i dobar glumac - navela je ona, uz ovacije Sloboda.