Izvor:Foto: HRT Printskrin, Shutterstock

BOŠKA ISPRED KUĆE NAPAO MEDVED: Pokušao da se povučem, ali..

Izvor: Nportal

07.09.2024.

21:12

BOŠKO Čuić (64) iz Like svakodnevno ide u uobičajenu šetnju, ali onu od sinoć neće zaboraviti jer ga je na putu do kuće napao medved i tom prilikom mu naneo povrede na desnoj ruci i licu.

Napad se dogodio oko 22.30 časova na području Nacionalnog parka Plitvička jezera, a muškarac je sa lakšim povredama prevezen u Opštu bolnicu Gospić.

- Uveče sam krenuo u šetnju, bilo je oko 22.30 kada sam se vraćao kući, na oko 800 metara od kuće, iza vrbe je istrčao medved i pravo na mene. Pokušao sam da se povučem, međutim, on me je oborio na zemlju i zubima ugrizao za desnu ruku. Kad je to uradio, pobegao je negde u neke vrbe i otišao. Tada sam pozvao pomoć i završio u bolnici - ispričao je Boško za Dnevnik.hr.

Boško je, prema svojim rečima, pozvao Hitnu pomoć, ali mu je pozlilo nakon nekoliko koraka zbog velikog gubitka krvi. Hitna pomoć je stigla kroz 15 minuta i zahvaljujući brzoj reakciji, Bošku je spasen život.

- Pacijent je sinoć primljen nakon što ga je napao medved, ima lakše telesne povrede. Kako naše sestre kažu – srećom je iz Ličana, pa je izvukao ogrebotinu na licu i povredu desne ruke - našalio se doktor.

BloombergAdria.com

 

- LJudi su me pitali zašto sam noću išao u šetnju, a ja kažem — išao sam milion puta i nikad se ništa nije desilo, pa evo sad ovo. Ali i kada sedite kod kuće, može vam nešto pasti na glavu. To bila je sudbina - dodao je Boško uz osmeh, srećan što je prošao sa lakšim povredama.

(Dnevnik.hr, Indeks.hr)