Izvor:Foto: Profimedia

TRAGEDIJA NA +40°C Devojčica (2) umrla u autu, mama uhapšena

Izvor: Nportal

11.09.2024.

12:56

"SUMNJAMO da je dete umrlo od komplikacija uzrokovanim toplotnim udarom, ali se čeka službeni izveštaj obdukcije", kazala je policija.

Trogodišnja devojčica preminula je nakon što je bila zaključana u usijanom automobilu u Kaliforniji, zbog čega je njena 41-godišnja majka Sandra Hernandez uhapšena.

U petak u 16:20 policajci i vatrogasne ekipe dobile su dojavu o devojčici i njenoj majci koje se nalaze u autu bez svesti, saopštila je policija grada Anahajma.

I dete i majka su bili zaključani u autu i bez svesti

Član porodice pronašao je majku i ćerku zaključane u autu te nije bilo jasno koliko su dugo bile u parkiranom vozilu, rekli su iz policije. Devojčica je kasnije proglašena mrtvom u bolnici.

- Sumnjamo da je dete umrlo od komplikacija uzrokovanim toplotnim udarom, ali se čeka službeni izveštaj obdukcije - kazala je policija.

U automobilu su pronađene prazne boce alkohola

41-godišnja majka je ispitana je u bolnici, a uhapšena je nakon što je otpuštena iz bolnice.

- Žena je uhapšena pod optužbom za nenamerno ubistvo i krivično delo zanemarivanja deteta. U automobilu je pronađeno nekoliko praznih boca alkohola. Istraga je u toku - kazali su iz policije.

Temperatura je u petak u Anahajmu dostigla čitavih 45 stepeni. Temperatura je bila oko 40 stepeni kada su majka i kćerka pronađene u autu, rekla je policija.

Najmanje 31 dete umrlo je u vrelim automobilima u SAD-u ove godine, prema nacionalnoj neprofitnoj organizaciji Kids end kars.

(Index)