Izvor:Foto: I. Marinković

UŽAS U BOLJEVCU,LEŠ VEZAN Ubijen jedan od bogatijih domaćina

Izvor: Nportal

13.09.2024.

10:59

"SADA nam nije svejedno kada znamo da se ubica šeta naokolo."

Policija treći dan intenzivno traga za jednom ili više osoba koje su u porodičnoj kući u selu Bogovina (Opština Boljevac) mučile i ubile devedesetogodišnjeg S. B. nekadašnjeg vlasnika kafane u tom selu.

Da se u kući na ulazu u selo nalazi telo S. B. policija je obaveštena 9. septembra oko 15 sati, potvrđeno je za Ist media u Policijskoj upravi u Zaječaru.

Ekipa ovog portala je danas bila na licu mesta u Bogovini, gde je kuća nesrećnog starca ograđena trakama, a brojni policajci su pretraživali širi teren mesta zločina.

Kako se saznaje, ubica je u kuću žrtve najverovatnije ušao kroz prozor sa zadnje strane, vezao ga je, a potom mučio. Pretpostavlja se da je napadač hteo da iz njega izvuče informaciju gde drži novac, jer se navodno pričalo da je prodao kuću kako bi se preselio u Vrnjačku banju. S.B. je, inače, nekada bio jedan od najbogatijih domaćina u selu.

BloombergAdria.com

Od rođaka pokojnog S.B. saznali su da je po dolasku policije prizor u kući bio jeziv. Žrtva je bila vezana, a na njemu je bilo više povreda po telu. Pored kreveta je navodno pronađen i nož.

U Bogovini, u delu koje se zove Kolonija, ne pamte da se nešto slično dogodilo na ovom prostoru i nije im prijatno saznanje da se sve odigralo u njihovom komšiluku.

Strašna vest, tema je broj jedan u ovom kraju, a malobrojni meštani koje smo sreli u centru sela, potvrdili su nam da je S.B. iako na štakama, bio vitalan, da je vozio automobil i bio dobrog zdravlja.

I ne brine ih samo to. U Bogovini i susednom Podgorcu potvrdili su da je pre dva meseca u kući opljačkana i medicinska sestra iz Bora, koju je lopov tom prilikom udario po glavi.

BloombergAdria.com

- Ovo su mirna sela, a sada nam nije svejedno kada znamo da se ubica šeta naokolo - rekla je grupa muškarca za Ist media.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, jedna osoba je uhapšena i određeno joj je zadržavanje do 48 sata zbog sumnje da je izvršila teško ubistvo.

Policija i dalje preduzima sve operativno taktičke mere u cilju otkrivanja izvršioca ovog gnusnog krivičnog dela.

(Ist Media)