Izvor:Foto: Profimedia

HOĆU DA OSETE ŠTA JE SRBIJA: U koju školu idu Novakova deca?

Izvor: Nportal

15.09.2024.

08:54

NAŠ najbolji teniser Novak Đoković i njegova supruga Jelena decu školuje u Srbiji.

Ćerka Tara ove godine krenula je u prvi razred, dok je sin Stefan pošao u peti.

Đokovići su se odlučili da naslednike upišu u privatnu obrazovno-vaspitnu ustanovu, o čemu se dosta pisalo početkom septembra ove godine.

BloombergAdria.com

Nole je istakao da je njegova želja da se deca školuju u Srbiji jer želi da njegovi naslednici osete šta to znači - Srbija.

- Ja sam dugi niz godina živeo u inostranstvu, naravno najviše zbog posla. Poslednjih nekoliko godina sam ovde sa porodicom, sa svojom decom. Želim da budem ovde, da moja deca idu u školu u Srbiji, da osete šta to znači Srbija, pošto je to isto njihova zemlja, iako se nisu rodili ovde. Ja njima konstantno o tome pričam - otkrio je Đoković.

Dok je pričao o našem narodu, Novak se dotakao i priče o mlađim generacijama, tehnološkom napretku, ali i večite borbe roditelja sa decom da ona ne budu konstantno na telefonima, a ta granica se pomera konstantno.

BloombergAdria.com

Đoković je istakao da njegovi naslednici i dalje nemaju telefone.

- Od Jelene Genčić sam naučio zašto je bitno da slušaš klasičnu muziku, da čitaš knjige... Današnja generacija ima mnogo više izazova, tada nije bilo društvenih mreža, oni samo gledaju telefone. Ne gleda se sada iz druge perspektive, mi sada živimo u digitalnom dobu, tehnološki razvoj je neverovatan, moja deca i dalje nemaju telefone, moja supruga i ja se borimo. Oni se žale imaju svi sem nas u školi. Nije lako, a to se preslikava na druge nivoe. Ako svi nešto rade, stado radi ovako, moraš da pratiš. Pa, ne mora baš tako. To je ono gde mislim da se mi razlikujemo od drugih, jer smo svojeglavi i na pozitivan i na negativan način - rekao je Đoković u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem".

BloombergAdria.com

Evo kakvu školu su Đokovići odabrali za naslednike.,

- Izabrali su školu u kojoj časovi ne traju 45 minuta, roditelji su aktivno uključeni u obrazovanje, a deci se podstiče kreativnost - rekao je izvor nedavno.