Izvor:Foto: Jutjub printskrin/ Lud,zbunjen,normalan | ZVANICNI KANAL | FIST Pro

OTKUPIO KAZNU? Moamer osuđen za bludničenje, izbegao zatvor

Izvor: Nportal

19.09.2024.

19:17

JAVNOST na Balkanu iznenadile su informacije o tome da je poznati bosanskohercegovački glumac Moamer Kasumović osuđen za bludne radnje nad maloletnikom.

Prema pisanju medija, Kasumović je osuđen 2021. godine, a portal Raport.ba objavio je detalje slučaja.

Ova informacija u javnost je dospela posle predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je izvedena u sklopu 6. Sarajevo Festa 16. septembra, u Narodnom pozorištu Sarajevo, kada je upriličen razgovor o predstavi koja govori o vršnjačkom nasilju. Da li je tema nasilja ili nešto drugo iniciralo mladića iz publike da ustane i onim što je izjavio skrene pažnju i nadasve zgranutost prisutnih, teško je reći.

Kako su za Raport potvrdili prisutni, mladi čovek je ustao i kazao: "Molim vas, želim nešto da kažem!". Iz rečenica se dalo zaključiti da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinilac poznati glumac. Iz publike su ga pitali o kome se tačno radi, na šta je mladić odgovorio - Moameru Kasumoviću (43).

BloombergAdria.com

 

Kasumović je poznati glumac koji je glumio u brojnim predstavama i TV serijama, a široj regionalnoj publici poznat je po svojoj ulozi Damira Fazlinovića u hit seriji "Lud, zbunjen, normalan".

Mladić je u potresnoj ispovesti u Narodnom pozorištu rekao da je ceo slučaj imao i sudski epilog i da za to postoji sudska presuda.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrdili su da je glumac Moamer Kasumović osuđen zbog krivičnog dela bludnje radnje.

- Na osnovu evidencija Tužilaštva KS obaveštavamo Vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog dela bludne radnje koji je pravosnažno okončan pred Opštinskim sudom u Sarajevu. Oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine - rečeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema nezvaničnim saznanjima Raporta, Kasumović je dobio kaznu zatvora od godinu koju je navodno otkupio.

Prema informacijama Raporta, delo se desilo 2021.

(Raport.ba)