Izvor:Foto: Profimedia, TikTok printskrin/metalesbajolaarena

S detektorom metala po plaži, došao do neverovatnog otkrića

Izvor: Nportal

26.10.2024.

14:16

PLAŽA skriva mnoge tajne, a ovakvi pronalasci na to nas i podsećaju.

Jedan čovek napravio je neverovatno otkriće koristeći detektor metala na plaži Ibice.

Korisnik TikToka iz Španije, pod nadimkom @metalesbajolaarena, koji ima gotovo 50.000 pratilaca, često deli videozapise svojih zanimljivih pronalazaka sa detektorom metala.

Nedavno je posetio jednu od poznatih plaža Ibice i ostao iznenađen blagom koje je pronašao tokom četverosatne potrage. Među starim novčićima i smećem iskopao je sedam zlatnih prstenova, uključujući jedan redak prsten od 19 karata, piše Miror.

♬ sonido original - Metalesbajolaarena

U opisu videa zahvalio se moru na darovima, komentarišući: "Danas sam opet odlučio da pročešljam plažu, na kojoj sam bio mnogo puta, a i dalje nalazim razne stvari. Kao i obično, ima dosta smeća, ponešto olova, starih španskih novčića, kao i evra – ali ovog puta našao sam neverovatnih sedam zlatnih prstenova. Tri su od devet karata, nekoliko je od 18 karata, a jedan od 19 karata, što je za mene prvi takav pronalazak. Četiri sata čistog užitka."

Da pojasnimo, karat određuje čistoću zlata – 24 karata predstavlja apsolutnu čistoću. Prsten od 19 karata sadrži 79,17% čistog zlata, što mu daje cenu od 65 evra po gramu prema GoldPrizeZ-u.

Video je privukao hiljade pregleda i mnoštvo komentara. Jedan pratilac upitao je hoće li možda vratiti pronađeni prsten, na šta je odgovorio: "Naravno, kada bih znao čiji je, uvek bih ga vratio. No ovde je 90 posto stvari izgubljeno od strane turista."