Извор:Фото: Профимедиа

МНОГИ ГРЕШЕ: Зашто чај не треба спремати са кључалом водом?

Извор: Нпортал

20.01.2025.

09:27

ИАКО многи не знају, постоји исправан начин припреме чаја.

Професионални дегустатор хране и пића Мартин Исарк истиче да никада не би требало да користите прокључалу воду када припремате чај.

- Време је да тај мит заборавимо. Јако врућа вода убија укусе чаја и заправо вам остаје неки суви укус, углавном је то танин.

BloombergAdria.com

 

Исарк је објаснио како би вода требало да буде максимално на 80°Ц како би се сви укуси чаја фино осетили.

Врућа вода користила се за припрему пре јер није била питка, па се прокувавала како би се убиле бактерије, преноси британски Сан.

БОНУС ВИДЕО: