Извор:Фото: Профимедиа
КУВАР РЕШИО ДИЛЕМУ Треба ли солити тестенину приликом кувања
28.02.2025.
13:22
КУВАР Матиа Молери решио је дилему око додавања соли у воду приликом кувања тестенине.
Матиа Молери је спровео експеримент – једно паковање тестенине кувао је у посољеној води, а друго у води без соли. Након дегустације, закључио је да тестенина мора да се кува у посољеној води како би имала бољи укус.
BloombergAdria.com
Препоручени однос је 10 грама соли на литар воде. Ако се дода превише соли, укус може бити нарушен. Ипак, мишљења на друштвеним мрежама су подељена – неки никада не додају со, док је другима незамисливо да је изоставе.
BloombergAdria.com
Један корисник је истакао и практичан разлог за додавање соли: она смањује лепљивост тестенине, јер спречава превелико испуштање скроба у воду.
БОНУС ВИДЕО:
(Најжена)