Извор:Фото: П. Митић
СПРЕМА СЕ У ТИГАЊУ: Погледајте како Турци спремају бурек
20.06.2025.
10:22
Постоје бројни начини за прављење бурека, а један од најбољих рецепата представила је популарна инфлуенсерка из Турске Аyсенур Алтан.
На свом YоуТубе каналу објаснила је како Турци припремају многима најдраже јело.
Занимљива је чињеница да га она припрема у тигању, као и то да није мастан као онај из пекаре.
Такође, ако се одлучите да направите бурек по овом рецепту, може бити готов за 15 минута.
Састојци:
Припрема:
Прво добро промешајте сир и першун, а по жељи можете додати и мало моцареле у сир. Умутите јаје па му додајте млеко и биљно уље, додајте мешавину сира и першуна и то све помешајте.
Науљите тигањ па ређајте коре по његовим рубовима тако да до пола прекривају дно тигања. Део припремљеног фила нанесите кашиком преко коре, тј. преко дна тигања. Затим кидајте и гужвајте коре и умачите их у фил, тако да се добро навлаже па распоредите по тигању. Затим преклапајте бурек деловима кора који висе преко ивице тигања и мажите филом. На крају прелијте остатком фила.
Поклопите тигањ и пеците док бурек не порумени па окрените и пеците још мало. Затим га послужите и немојте заборавити на хладан јогурт.
(Крстарица)