Извор:Фото: Профимедиа

БЕЗ МУКЕ Како најлаше ољуштити парадајз-трикови злата вредни

Извор: Нпортал

10.09.2025.

13:50

КОРА парадајза може бити "тврдоглава", тако да се често нешто што би требало да буде само лагана припрема пре кувања испостави да је право мучење.

Трикови са којима ћете парадајз врло брзо ољуштити

1. Загрејте воду у и пустите да прокључа. За то време, направите крст на кори парадајза ножем, и ставите парадајз у кипућу воду на 20 секунди.

Извадите парадајз из воде и пребаците га у посуду са хладном водом и ледом, а рукама једноставно уклоните омекшалу кору. На овај начин можете брзо очистити велику количину парадајза, а они ће задржати укус потребан за кувани парадајз, класик балканске зимнице, за који имамо рецепт вез конзерванса.

BloombergAdria.com

 

2. Оперите и очистите парадајз. Ставите га у врећицу, а затим у замрзивач и пустите да се замрзне. Пре кувања, оставите га да се отопи на собној температури 10-15 минута, кора ће скоро отпасти сама од себе, само је повуците прстима.

BloombergAdria.com

 

3. Трећи начин је мало компликованији, али ово је најбољи начин да се парадајз сачува за каснију употребу. Прво загрејте рерну. Парадајз преполовите и распоредите на плех за печење. Пеците парадајз 12-15 минута док не постане златно-браон. Када се парадајз охлади, огулите кожу, иде врло лако.

(Блиц жена)