Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/jevtic_bilja_official, Нпортал

ПЕЧЕНЕ ПАПРИКЕ: Ручак Биљане Јевтић од само 3 састојка

Извор: Нпортал

19.10.2025.

12:35

ПЕВАЧИЦА Биљана Јевтић не крије да је у младости живела скромно, у малој кући са бројним укућанима, где је сваки члан породице имао своја задужења.

Као и сви остали, и Биљана је помагла у кухињи, где је научила вештине које данас радо примењује у свом дому.

Недавно је певачица боравила у родном месту Грејач, смештено између Ниша и Алексинца, и посветила се прављењу зимнице, што је традиција у њеној породици.

На Инстаграму је поделила дирљиве тренутке из породичног дома, откривајући да овог пута припрема зимницу без своје мајке, која је, како каже, била "главна шефица" и прави мајстор за ајвар.

- Сестра и ја правимо зимницу. Мало сам тужна, ово је прва година да нема наше мајке. Богу хвала научила нас је, па настављамо традицију - емотивно је реклоа Биљана.

Након што је зимница приведена крају, Биљана је открила и свој омиљени брзи рецепт - поховане печене паприке од само три састојка.

За припрему су вам потребни: килограм црвених паприка рога, три јаја и брашно по потреби.

Паприке се прво добро оперу и испеку на смедеревцу или у рерни. Вруће се ставе у најлон кесу и оставе око сат времена да омекшају, затим се огуле, оперу, посоле и похују – прво у брашно, потом у јаја, па поново у брашно, и прже се на умереној температури.

BloombergAdria.com

Предност овог јела је и у томе што се печене паприке могу замрзнути. Током јесени и зиме довољно их је одледити, поховати и пржити, што припрему ручка чини изузетно брзом – потребно је само петнаестак минута да уживате у топлом и ароматичном оброку.

Рецепт Биљане Јевтић показује да укусни ручак не мора бити компликован, а мирис печених паприка у дому враћа у детињство и буди најлепше успомене.

(Story)