Извор:Фото: Профимедиа

ОВУ ГРЕШКУ СВИ ПРАВИМО: Где би требало бацити талог од кафе?

Извор: Нпортал

08.02.2022.

20:46

КАФА је једно од најпопуларнијих пића и многи људи не могу замислити своје јутро без ње. Радо посежемо за њом и поподне. Њен укус и мирис ефикасно нам подиже расположење. Међутим, морате имати на уму да кафа може да нам прави проблеме

Велики проблем је талог кафе који остаје након испијене шољице. Често га на први рефлекс једноставно проспемо у судоперу. Ово је грешка која може довести до зачепљења цеви. Није боља идеја ни WC шоља. Нису ни канте за смеће и не би их требало користити на тај начин.

BloombergAdria.com

 

Нису сви свесни, али талог кафе је био отпад и требало би да иде у овако обележен контејнер. Уместо у судоперу, хајде да их бацимо у одговарајућу канту, исту ону коју имамо за отпад од хране. Ту треба да нађу коре од поврћа и воћа, љуске јаја, талог од кафе и чаја, увенуло цвеће и биљке и остаци биљне хране.

Међутим, пре него што се решите талога кафе, вреди знати неке занимљиве употребе остатака популарног пића. Испоставило се да може бити пд користи за вас, на пример у вашој башти. Одлично делују као ђубриво, само их посипајте по земљи. Такође за биљке у саксији.

BloombergAdria.com

 

Талог од кафе обезбеђује важне хранљиве материје као што су азот, фосфор, магнезијум, калијум и бакар. Такође имају благо кисели pH, тако да неутралишу калцијум који се налази у славини. 

Друга употреба остатака кафе је да се направи неутрализатор мириса и апсорбер влаге. Само је осушите, ставите у широку посуду и ставите у фрижидер или ормар. Можете додати мало свог омиљеног етеричног уља.

BloombergAdria.com

 

Све популарнији начин коришћења талога од кафе је замена соли и песка на тротоару. Такође спречавају клизање, а истовремено су љубазнији према околини и нашој обући.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".