Извор:Фото: Танјуг/АП

ЛАВРОВ ПРЕДЛАЖЕ ПРИЗНАЊЕ:Сарадња са новом владом Авганистана

Извор: Танјуг

31.03.2022.

08:52

Међународна заједница треба да активно сарађује са новом владом Авганистана, подстичући кораке ка њеном признању од стране свих чланица УН, саопштио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров на састанку са авганистанским колегом Амиром Ханом Мутачијем, кога су поставили талибани.

„Уверени смо да међународна заједница треба да активно сарађује са новом владом Авганистана, охрабрујући кораке у циљу њеног званичног признања од стране УН и свих њених чланица“, рекао је Лавров, преноси ТАС С.

Руско министарство спољних послова акредитовало је првог дипломату којег је у Москву послала нова талибанска влада у Авганистану, саопштио је данас руски министар спољних послова.

Према његовим речима, Кабул улаже интензивне напоре да прошири економске и дипломатске везе, а Москва примећује постепено побољшање економске сарадње Авганистана са другим земљама региона, које показују интерес за ту земљу.

Талибани су 6. септембра сопштили да преузимају контролу над целом земљом и следећег дана објавили нову привремену владу Авганистана коју није званично признала ниједна држава, наводи ТАС С.


 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".