Извор:Фото: Репринт ТВ Новости

ТИТОВА ПРАУНУКА: Одрекла се дединог презимена, узела бабино

Извор: Нпортал

06.04.2022.

12:15

ПОРОДИЦА некада најмоћнијег човека и доживотног председника, Јосипа Броза Тита углавном живи повученим животом. Управо због те чињенице, његова праунука Сара Зидаревић (27), привукла је интересовање јавности.

Сара се, угледајући се на своје родитеље, окренула уметности, те се лепа Титова праунука одлучила да упише сликарство на Академији ликовних уметности у Загребу и до сада је имала две самосталне изложбе.

Мајка младе Саре је Александра Саша Броз, која је унука Јосипа Броза Тита. Ова позоришна и телевизијска режисерка се развела од глумца Ранка Зидаревића, Сариног оца. Како наводи, док дише трудиће се да промовише дело свог деде Тита.

- Са дедом сам највише времена проводила на Брионима, а њему је било важно да му унука буде добар ђак. Због одличног успеха у школи, поклонио ми је папагаја Крокија - казала је она.

Како је Сара рекла за медије, поред развода родитеља који је наступио после шест година брака, њено одрастање су обележила бројна путовања по Европи и свету, пошто је њен деда, Мишо Броз, служио као дипломата у Египту, Индонезији, Сингапуру, Русији, Филипинима.

Одрекла се презимена

Млада уметница је недавно променила презиме Броз, а то је учинила јер није желела да носи тај терет на леђима.

- Пре две године рекла је да жели да се макне од терета мог и Ранковог презимена, па је одлучила да узме бакино презиме Хас - рекла је Саша Броз за "Вечерњи лист".

Додала је да су она и супруг подржали ћерку у њеној одлуци јер, како је сама истакла, знају шта значи носити терет познатог презимена.

- Осетили смо да јој је то дошло природно и да има смисла - додала је Саша Броз.