Извор:Фото: Профимедиа

СВРБИ ВАС ЛЕВИ ИЛИ ДЕСНИ ДЛАН? Ево шта то заиста значи

Извор: Нпортал

04.05.2022.

15:43

ВЕЋИНА особа је чула да се свраб на длановима повезује од давнина са давањем и примањем новца. Шта заиста значи када вас сврби леви или десни длан? Да ли за све то постоји медицинско објашњење или је све пуко сујеверје?

Према народном веровању, уколико вас засврби леви длан, сигурно ћете добити неки новац, а уколико вас сврби десни, даћете новац.

Сујеверје је другачије и зависи који вас длан сврби. Оно каже да је свраб везан за новчани добитак и, у зависности од левог или десног длана, ви ћете добити или изгубити новац. Ако је десни длан, онда ћете добити новац, док леви означава трошак.

BloombergAdria.com

 

Десни длан који сврби може имати неколико значења везаних за срећу, лутрију и новац, а може бити и знак потенцијалних здравствених проблема. Специфичности зависе од фактора као што су култура, пол, па чак и извор веровања.

Каже се да не ваља чешати леви длан уколико сврби, већ да треба длан да трљате о косу и кажете: “Колико длака, толико пара”, како бисте добили што више новца.

BloombergAdria.com

 

Постоје и медицинска објашњења која кажу да је свраб повезан са енергијом у вашим рукама. Лева рука означава могућност, док десна активност. Лева рука значи да ће вам се нешто појавити у животу и за то ћете морати да дате новац. Десна рука је активна и ако вас сврби, онда енергија у ствари излази и замењује се новцем који долази.

Да би вас длан мање сврбео треба да га протрљате о неку дрвену површину. Енергија ће се тада пренети на дрво.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".