Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Boris Babić

РОЂИНА СМРТ ЈЕ И ДАЉЕ МИСТЕРИЈА: Њу је волео до задњег дана

Извор: Нпортал

12.07.2022.

10:30

ЊЕГОВЕ нумере живе и данас.

Покојни певач Рођа Раичевић остао је упамћен по анђеоском гласу.

Осим тога сарадници с којима је радио су га искрено волели, због блага нарави и ведрог духа.

Родољуб Рођа Раичевић рођен је 1957. године у Никшићу у Црној Гори, а као млад наступао је у разним кафићима и ресторанима у Будви.

Када се преселио у Београд, уписао је Музичку академију, стигао до завршне године али никада није дипломирао.

Певао је и свирао у елитним престоничким ресторанима, а 1993. године почиње да сарађује са Драганом Брајовићем Брајом и објављује први албум, са ког се издвојила песма "Тако је суђено".

У јеку каријере такмичио се на бројним фестивалима, а велики успех доживео је након што је сарађивао са нашом познатом певачицом Миром Шкорић.

BloombergAdria.com

 

Рођа је волео музику, осећао ју је сваком својим чулом, а успешно се бавио и компоновањем. Он је написао многе хитове које су касније отпевале познате певачице попут Ане Бекуте, Индире Радић и Драгице Радосављевић Цакане.

Рођа је написао и песму "Теби моја мазо", која је прославила црногорског певача Срђана М и која је и данас велики хит.

Рођа Раичевић волео и да слика, а живео је да би испунио свој сан, да направи изложбу слика. Ипак, судбина је прекинула његове планове.

Популарни певач је 7. октобра пронађен мртав у свом стану у Улици 27. марта, данас Краљице Марије, од како је званично објављено, прекомерне дозе дроге. И након 20 година, неки детаљи његове смрти остали су неразјашњени.

BloombergAdria.com

 

На врхунцу славе многе жене су луделе за њим он је потајно платонски гајио љубав, како су писали домаћи медији, према једној колегиници.

Рођа је био заљубљен у Бубу Мирановић.

BloombergAdria.com

 

- Дружили смо се на почетку његове каријере. Отишла сам за Торонто и путеви су нам се тад разишли. Био је диван колега. Озбиљан, а опет забаван у друштву - рекла је Мирановићева у једном интервјуу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".