Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/ RTS Ordinacija - Zvanični kanal

КСЕНИЈА О БОЛЕСТИ "Многи људи су се гадили да ми пруже руку"

Извор: Нпортал

13.07.2022.

10:37

УОПШТЕ се не каје због одлуке, напротив!

Некадашња певачица Ксенија Мијатовић градила је веома успешно музичку каријеру без икаквих скандала и трачева. Међутим, пред крај своје четврте деценије шокирала је све одлуком да микрофон оставља по страни и уписује факултет!


- У једном моменту све што ја јесам није било довољно да од музике могу да живим, и јако ми је било тешко да се опростим од нечега што је мој живот. Али почела сам цео живот испочетка - објашњава Ксенија.

- У 38. години сам уписала психологију са клинцима од 19, мастерирала сам и написала два научна рада. Упоредо са психологијом завршила сам и студије на Институту за интегративну психотерапију - каже певачица.

Витилиго је стечена, ограничена депигментација коже, склона прогресији. Ово обољење још увек није потпуно истражено. Најчешће почиње између 10. и 30. године живота. А неретко је удружена и са другим болестима као што су:

- дијабетес,
- болести штитне жлезде,
- пернициозна анемија,
- алопеција ареата,
- Адисонова болест.

- Радим тренутно на истраживању које се односи на везу између витилига, који и ја имам од девете године, и психолошких конструката - ко су људи који имају витилиго и имају ли нешто заједничко, тиме се до сада нико није бавио - закључила је Ксенија.

БОНУС ВИДЕО:

 
$bp("my-player", {"id":"23759","width":"940","height":"529","video":"1039425","autoplay":0,"shared":true});

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".

#певачица #ВИП #Ксенија Мијатовић #Ксенија Мијатовић болест #витилиго