Извор:Фото: Профимедиа

КОМЕ ШТЕТЕ КАЈСИЈЕ? Људи са овом болести их не смеју јести

Извор: Нпортал

13.07.2022.

12:03

ИАКО Су богате витамина, ова група људи не би смела никако да једе кајсије.

Постоји више разлога због чега треба јести кајсије, због побољшања вида и бољег варења. 
Ова воћка се у Србији прерађује и продаје као сушена и користи се за производњу џемова и сокова. Сушењем и термичком обрадом, мења се и хранљива вредност кајсије. 

BloombergAdria.com

 

Кајсије су богате влакнима, што је веома добро за наша црева.

Због изузетне заступљености бета-каротена, кајсија има благотворне ефекте на срце, јер утиче на снижавање лошег холестерола у крви, као и на неке друге болести.

Препоручује се да се кајсије једу свеже и опране.

Нутриционисте саветују да што чешће уносимо ово воће у наш јеловник и трпезу, али треба у вези  једног бити пажљив. 

Разлог обазривости је висок садржај калијума, минерал који такође служи као електролит. У нашем телу, он је одговоран за слање нервних сигнала и регулисање мишиц́них контракција и равнотеже течности.

Довољне су две воћке од 70 грама обезбеђују чак 181 мг овог минерала, што је четири одсто од дневне потребе.

Узимајући у обзир да калијум блиско сарађује са натријумом како би одржао равнотежу течности, адекватан унос може помоц́и у спречавању надимања и одржавању здравог крвног притиска.

Особе које болују од кардиоваскуларних болести и бубрежних никако не би смеле јести ово воће. 

(Најжена)

БОНУС ВИДЕО: 

 
$bp("my-player", {"id":"23759","width":"940","height":"529","video":"1028271","autoplay":0,"shared":true});

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".