Извор:Фото: Принтскрин/Инстаграм/dusicagrabovic/патријах.павле/Профимедиа/

УМИРАЛА ЈОЈ НА РУКАМА: То су били болни моменти за Душицу

Извор: Нпортал

15.07.2022.

10:16

НАКОН што је у Америци донет закон против абортуса, певачица Душица Грабовић је изјавила да га подржава управо због животне приче њене мајке.

Иако је већина њених колега против закона о абортусу у Америци, Душица је изјавила да никада не би абортирала дете осим ако плод није здрав што представља ризик за мајку.

Певачица је испричала своју животну исповест и тајну њене мајке коју јој је рекла пред смрт. Реч је о абортусу који ју је прогањао до последњег часа. 

- Иако су скоро све моје колеге против закона о забрани абортуса који је недавно донет у Америци, ја морам јавно да иступим и кажем да подржавам ту одлуку америчких власти. У животу сам прошла кроз јако тешке ствари због којих сам одлучила да никада не бих абортирала, а на то ме је навела мајчина борба са карциномом - започела је своју тешку  животну причу Душица, па објаснила:

BloombergAdria.com

 

- Када сам имала 21 годину моја мајка се разболела, добила је карцином. У једном тренутку, рак костију метастазирао је на кичмену мождину и лекар нас је тада упозорио да може да дође до ситуације да нас она не препознаје и да губи додир са реалним светом. Мама је тада већ била у колицима. Као женско дете, ја сам преузела бригу о њој, купала сам је и пресвлачила. То су били јако болни моменти које никада нећу заборавити - изјавила је Грабовићева,док је кроз сузе говорила како јој се променио живот. 

- Сећам се када сам једном дошла код маме у посету, а она ми је рекла: "Молим те, узми ову бебу из мог наручја, окупај је, па је врати да лежи поред мене". Тад сам се скаменила. Питала сам тату због чега јој се привиђа беба, а он ми је открио да је мама након порођаја са мном и мојим братом близанцем абортирала - открила је певачица.

- Тада сам схватила да она никада није превазишла свој абортус, последње тренутке живота провела је у патњи због тога што није родила бебу коју је носила у стомаку. Стално ми је тражила да бринем о том детету и привиђала јој се њена никад рођена беба. Недуго затим, мајка је умрла на мојим рукама, а ја сам од тада постала противник абортуса, сем у ситуацијама када плод није здрав, па је жена приморана на превремени порођај - закључила је певачица.

Певачица је такође боловала од бенигног тумора дојке који је успешно лечила.

- Када је мама лежала на онкологији, кришом сам спавала поред ње. Доктор ми је рекао да је то јако штетно по моје здравље због зрачења, али нисам марила. Касније сам и сама добила тумор дојке, срећом био је бенигни, а сад идем на редовне контроле - рекла је она.

Душица је испричала како је Патријах Павле причао о абортусу те да је често долазио  на онкологију. 

- Тада је сваког четвртка на онкологију долазио покојни патријарх Павле који је и сам причао о теми абортуса. Он је увек истицао да је абортус велики грех, те је саветовао жене које су абортирале да траже опрост од Бога.

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".