Извор:Фото: Танјуг/Тара Радовановић

СТЕФАНОВИЋ: Посада погинула, авион преносио наоружање

Извор: Нпортла

17.07.2022.

09:17

Министар Небојша Стефановић рекао је на конференцији за новинаре да је авион који је синоћ пао у Грчкој, Антонов 12, преносио 11,5 тона наше наменске индустрије за Министарство одбране Бангладеша. Свих осам чланова посаде су, нажалост, погинули, рекао је Стефановић.

Министар Небојша Стефановић је рекао да је авион полетео у 20.40 из Ниша. Према његовим речима, авласник авиона је украјинска компанија. Роба коју је преносио авион је наше компаније "Валир".

- Обраћам вам се поводом пада авиона антонов 12 на територији Грчке који је полетео са нашег аеродрома у Нишу. Ради се о авиону Антонов 12 чији је власник фирма Меридијан из Украјине. Имао је знак МЕМ3032 - истакао је Стефановић.

BloombergAdria.com

 

Како је истако, свих осам чланова посад је изгубило животе.

- Авион је полетео око 20.40 из Ниша и превозио око 11,5 тона производа наше наменске индустрије крајњем купцу у Бангладешу. Купац је било Министарство одбране Бангладеша - каже министар.

Стефановић каже да је лет имао дозволу за лет од Ниша, са техничким слетањем у Аману, Ријаду, Ахмедабаду и планирано је да слети у Даку, као финалној дестинацији.

- Власник робе је била приватна компанија "Валир" из Србије. Овај лет је имао све уредне дозволе, све у складу са међународним прописима - истакао је Стефановић. 

Како је министар истакао, погинули нису држављани Србије.

Тема конференције пад авиона који се синоћ срушио у Грчкој.

Грчка цивилна авијација потврдила је да је украјински теретни авион летео из Србије за Јордан када се срушио у близини Кавале.

(РТС)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".