Извор:Фото: Профимедиа

ДЕЈЛИ МЕЈЛ : Отрован бивши шеф руске тајне службе

Извор: Нпортал

19.07.2022.

10:01

Како преносе медији, почетком јуна Патрушев је хоспитализован због погоршања здравственог стања, а наводно је утврђено да је отрован синтетичким отровом Бивши шеф тајне службе ФСБ и секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев (70) недавно је преживео покушај атентата, тврди Дејли мејл позивајући се на један од опозиционих руских Телеграм канала.

Према писању тог канала, почетком јуна Патрушев је хоспитализован због погоршања здравственог стања, а наводно је утврђено да је отрован синтетичким отровом. 

- Ко стоји иза покушаја атентата, који су мотиви и како је постало могуће организовати покушај атентата на представника тако високог нивоа власти, још увек није познато - цитира Дејли мејл свој извор.

Исти извор тврди да тровање Патрушева, којег у Руској Федерацији у уским круговима називају могућим Путиновим наследником, није инсценирано, већ почетак велике прерасподеле власти.

Последњи пут Патрушев се појавио у јавности 5. и 6. јула. Затим је био у источним регионима Руске Федерације. У петак је наводно присуствовао видео конференцији са руским председником Владимиром Путином. Али ни тада лица политичара нису била приказана у крупном плану.

Ко је Патрушев?

Николај Патрушев је био секретар Савета безбедности Руске Федерације од 2008. године. У периоду 1999 - 2008. био је на челу ФСБ-а, заменивши Путина на овом месту.

Подсетимо, раније су страни медији писали да ће секретар Савета безбедности Николај Патрушев заменити Владимира Путина. Верује се да Патрушев стоји иза стратегије руске војске у Украјини.

(Дејли мејл)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".