Извор:Фото: Танјуг/АП

ТУКЛИ ИХ КУНДАЦИМА: Малтретирање Срба на КиМ због мајице

Извор: Нпортал

31.07.2022.

16:50

НАСИЉЕ над Србима на Космету одавно је постало свакодневна пракса

Пријатељи породице младића који су због натписа на мајицама "Нема предаје" ухапшени на КиМ испричали су за "Новости" да су младићи претрпели тортуру полиције тзв. Косова.

- Шамарали су их и брутално ударали кундацима - кажу пријатељи породице младића који су у шоку и не желе да говоре о немилом догађају.

Подсетимо, двојицу младића српске националности привели су припадници специјалне полиције у близини Зубиног Потока, због тога што су имали мајице са натписом "Нема предаје" исписаним преко карте КиМ у бојама заставе Србије, јавио је синоћ дописник РТС.

- Испитивали су их, малтретирали, одузели су им мајице, натерали их да мајице поцепају у полицијској бази Брњак и пошто су им узели изјаве написали су им пријаве под изговором да изазивају расну и националну мржњу - пренели су РТС-у српски извори на северу КиМ.

О привођењу двојице Срба известили су и медији на албанском у Приштини, позивајући се на своје изворе.

На више локација у северном делу Косовске Митровице јуче и претходних дана излепљени су плакати са натписима против одлуке власти у Приштини да од 1. августа почне пререгистрација возила са српским таблицама са почетним словима градова на КиМ и о неважењу српских личних карата.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".