Извор:Фото: Н. Скендерија

ВЕНДИ: "Стиде се вашара, јер их подсећа одакле су потекли"

Извор: Нпортал

04.08.2022.

16:26

ВЕСНА Вукелић гостујући у емисији Милизам објаснила зашто воли масовна весеља.

 Задовољство је наступати пред народом чија лица видим и енергију осећам. То је филтрирана публика која ме искључиво занима, иако сам рођена Београђанка, каже Венди.

Певачица, водитељка и однедавно списатељица Весна Вукелић Венди у екстравагантном и готово кемп стилу на време је дошла у ресторан „Патрик“ на снимање емисије „Милизам“.


Естрада функционише по принципу да се пети на листи шлихта четвртом, трећем, али зато гази шестог, седмог... Е сада, тај први или други којима се ја никада нисам поклонима, јер не дишемо истом духовношћу, пљују ме како се ја пењем по столовима и како певам по вашарима. Ту где ја наступам они не могу да певају ни у сну јер их неће публика. Они када певају носе барске столице па седе, буквално се не озноје, а тај рад на вашару је претежак. Потребна је кондиција и осећај за народ. Волим вашаре јер осећам енергију 300, 400, 500 људи, али ја видим њихове ликове и енергију. Народ ком ја певам је паметан и филтриран, а ја хоћу да певам народу а не у замраченим и „елитним“ пунктовима - објашњава Вукелићева.

Весна се дотакла и специфичног репертоара који изводи на овим народним весељима и открила шта публика на таквим местима данас тражи.

- Народ је хаварисан и бунари стари песме. Неко каже да су то повампирене, а ја волим да кажем да су то регенерисане песме. Сада је хит на вашарима Нада Топчагић и „Шарам, шарам“ ту је и песма „Јово, Јоване“. Певају се живе песме јер човек који долази на вашар жели да се забави - завршава Венди.

Целу емисију „Милизам“ погледајте на нашем Јутјуб каналу.


Митар и Јашар су диносауруси

BloombergAdria.com

 

Критикујући данашњи распоред снага и трендове на естради Венди је навела и ко су колеге које изузетно цени и поштује.

BloombergAdria.com

 

- Митар Мирић и Јашар Ахмедовски су диносауруси. Они су аутохтони, непоткупљиви, не зависе од других људи и медија. Имају капитал у хитовима и у певању и где год да се појаве буде пуно људи. Има ту још певача, али њих двојицу наводим као јако добре примере - закључила је Весна.

БОНУС ВИДЕО:
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".