Извор:Фото: В. Данилов

БИКОВИЋ СЛУЧАЈНО ДОБИО УЛОГУ: Ко је требало да игра Тиркета

Извор: Нпортал

05.08.2022.

08:42

ЈЕДАН глумац првобитно је одбио ову улогу

"Монтевидео" сада већ спада у култне филмове домаће кинематографије, а иако већ сви добро знамо да је улога Александра Тирнанића прославила Милоша Биковића, један глумац првобитно је одбио ову улогу.

BloombergAdria.com

Марко Јанкетић био је први избор Драгана Бјелогрлића, али је он ту улогу одбио због обавеза које је имао у према позоришту и филму.

- Драган Бјелогрлић је дуго размишљао коме да повери улогу. Имао је веома незахвалан задатак не само да дебитује као редитељ већ и да отвори простор једној потпуно новој генерацији глумаца, да им да простор и поверење. Млади глумци ретко кад имају изразити шарм. Он се зарађује искуством, улогама, односом према послу - рекао је Биковић пре неколико година у Лесковцу и додао:

BloombergAdria.com

- Док је бирао главне улоге, нас 15-20 младих глумаца свакодневно је ишло на тренинге. Надао сам се да ћу добити улогу Ивице Бека и појавити се у другом делу, али нисам имао амбиције за главну. У једном тренутку Драган ме је позвао и рекао: 

- Види, ја хоћу да ти дам Тиркета, али много си висок и појма немаш да играш фудбал. Рекао сам му да ћу се потрудити око фудбала. Имао сам тренинге кад и цела екипа, али и насамо с тренером, и сам са собом, кад ме нико не види. То је захтевало много рада и тај период ми је био стресан. Онда сам схватио да никада нећу научити добро да играм фудбал, али могу да искористим неколико трикова које ћу да навежбам до перфекције. А кад те трикове изведем, све после тога ће деловати као да "овај дечко влада фудбалом". Тако сам и конципирао свој лик - закључио је глумац за "Новости".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".