Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Drone Snap

МЕРЕ ШТЕДЊЕ: Расвета у Келну се гаси после 23 часа

Извор: Танјуг

11.08.2022.

07:51

ГЕОПОЛИТИЧКЕ реперкусије на свакодневни живот у Немачкој

Власти немачког града Келна одлучиле су да се због кризе у снабдевању енергентима изазване ратом у Украјини ове недеље расвета јавних зграда, укључујући и познату туристичку атракцију - келнску катедралу, гаси у 23 сата.

Градско веће Келна је саопштило да је катедрала један од 130 објеката који су до сада целе ноћи били осветљени са више од 1.000 рефлектора, а сад ће због штедње енергије гасити рефлекторе.

Остали објекти укључују историјску градску скупштину и стубове око стадиона фудбалског клуба Келн, пренели су немачки медији.

Немачка компанија Е.ОН, највећи европски оператер енергетских мрежа, саопштила је да је смањила вредност свог удела у гасоводу Северни ток 1 за око 700 милиона евра (715 милиона долара) због „појачане неизвесност" у вези са утицајима руско-украјинског рата.

Компанија је у марту објавила да њен удео од 15,5 одсто, који индиректно држи преко свог пензионог фонда у Северном току 1, има књиговодствену вредност од 1,2 милијарде евра, што значи да је вредност тог удела срезала за 58 одсто, преноси Ројтерс.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".