САРМА НА БАКИН НАЧИН: Рецепт који вреди пробати
28.09.2022.
22:57
НЕИЗОСТАВНО јело на прославама
Постоји неколико рецепата за прављење сарме, али овај рецепт за спремање најукуснијег српског јела је рецепт наших баки. Због тога се вреди подсетити укуса сарме из детињства:
Потребни састојци да бисте направили ову сарму су:
- Кисели купус - две главице
- Мешано мелевно месо - 700гр
- Пиринач - 150гр
- Алева паприка - 1 кашика
- Маст - 2 до 3 кашике
- Бибер - 1/2 кашичице
- Црни лук - 3 главице
- Бели лук - 1 главица
- Со - по укусу
- Суви биљни зачин - 1 кашика
- Ребра сува домаћа - 500гр
- Сланине суве домаће - 200гр
Начин припреме:
Одвојите лист киселог купуса од главице и исеците ''жилу'' уколико је има по средини листа.
Потом издинсајте црни и бели лук на масти у средњој шерпи око десет минута. Када порумени, додајте млевено месо и сланиницу постепено. Додајте такође све зачине сем пиринча. Потребно је да динсате још 5 минута да се укус сједини па додајте пиринач опран и очишћен. Промешајте и оставите да се мало прохлади. Сваки лист купуса пуните са по једном кашиком надева. Замотајте у сарму и поређајте у плех који сте предходно намазали машћу и обложили листом два купуса. Тако све док не утрошите фил. Преко редова сармица додајте сува ребра и између њих ако има празнина. Сипајте воду у пекач и ставите у рерну да се пржи два сата на двета степени. Служити топло.
(Најжена.рс)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".