Извор:Фото: Архив Новости

ЧКАЉИНА ЖЕНА: Одрекла се каријере због породице

Извор: Нпортал

23.10.2022.

08:48

ЛЕГЕНДАРНИ глумац Миодраг Петровић Чкаља, који је деценијама засмејавао све, рођен је, сасвим прикладно, 1. априла, на Светски дан шале. Његова љубавна прича са супругом Драгицом, многима је синоним за праву љубав.

Љубавна прича Петровића почиње давне 1948. године на пролеће, када су се венчали у тадашњој згради Дома културе "Божидар Аџија".

- Друштво је било расположено. Досетке и шале пљуштале су сваког тренутка. Они коју су послом долазили застајкивали су мислећи да се снима неки филм. Задиркивања на рачун једног смешног, мршавог, вижљастог човека постајала је све жешћа.

- Ма нема говора, она сигурно неће доћи! У последњем тренутку се предомислила - рекао је Љубиша Бачић, док се на то надовезао Драгутин Добрачин, близак пријатељ Чкаље.

BloombergAdria.com

 

- А што и да дође, када има плату четири и по хиљадарке! А наш младожења свега три - узвикнуо је кум глумца.

Међутим, у том тренутку се Драгица појавила на врата у црној кецељи, задихана је трчала ка групи људи.

- Па где си, Драгице? Ови овде ми извадише "душник на памук" - рекао је Чкаља, који се тог дана оженио. Свадба је била мала, у кругу најближих пријатеља у једној кафани.

Неколико година после венчања родио се син, коме су наденули име Чедомир.

Драгица је својевремено медијима открила да су све комшије волеле Чкаљу.

BloombergAdria.com

 

- Понекад је утрчавао у највећој гужви, али с букетом у рукама. После три месеца, Чкаља ми је донео прстен. Купио га је за педесет динара код "Грамага". Нажалост, у сељакању из стана у стан, изгубила сам ту најдрагоценију успомену. У почетку нашег брака становали смо у намештеној соби у Небојшиној улици. Од тада до данас селили смо се пет пута. За сваки нови комшилук Чкаља је представљао праву атракцију. У било које време звонили би на врата и тражили да га виде, или да им да аутограм са сликом - искрено је у једном интервјуу испричала Драгица.

Чкаљина велика љубав је желела да се посвети породици, те је по рођењу сина напустила посао и постала домаћица.

- Знам шта желите да ме питате: да ли сам задовољна животом у сенци Чкаљиног сјаја, или тачније, животом за друге. А радила сам некада, врло давно, као спикер на радију. И волела свој посао. Оставила сам га ради својих најближих - без жаљења и кајања. Све сам инвестирала у ту своју породицу, подржавала супруга, подигла дивног сина, сада помажем у подизању унука и при томе сам имала много среће. Инвестиције су се вратиле, врло сам спокојна и ни са ким се не бих мењала. Не тврдим да мој живот може и треба да послужи као "рецепт", али мени одговара, а то је ипак најважније - искрена је била Чкаљина супруга.

BloombergAdria.com

 

Супруга најпознатијег комичара је својевремено поручила да је Чкаља радио све баш као просечан грађанин.

- Ми живимо као свака друга породица. Чкаља је као и сваки други супруг и отац. Првих година брака он је одлазио на пијацу, снадбевао кућу намирницама, уплаћивао за угаљ и дрва, бринуо како му син учи. Ужива да иде на пијацу. Али данас нема времена. Чак не може да пређе улицу, а да га неко не заустави и нешто упита. Преко дана, кад је код куће, настаје породична идила. Идем у куповину, а Чкаља и син спремају стан. Пошто више не радим, сама водим цео стан. Док се не вратим са пијаце, он припреми изненађење: или ми купи цвеће или скува кафу. Увече, ако смо сами, Чкаља нам спреми свој омиљени специјалитет: попару са сиром. Тада утроје причамо, а каткада Чкаља и син, да би ме забавио, припреме мали позоришни програм. Наравно, по кући настане урнебесна цика и вика - рекла је једном.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".