Извор:Фото: Профимедиа

ЖЕЛИТЕ ТАЊИ СТРУК? Ове намирнице обавезно избегавајте

Извор: Нпортал

28.10.2022.

13:41

САЛО на стомаку није првенствено естетски проблем, већ здравствени јер оптерећује виталне органе.

Ако желите да се решите овог проблема, онда треба да избегавате неке од следећих намирница:

Сир

Ако сте љубитељ сирева, нарочито оних пуномасних, кремастих и зрелих, ово није добра вест за вас. Сир повлачи за собом и чашу-две квалитетног црног или белог вина, а то такође доприноси гомилању масноћа у телу. Желите ли да се решите абдоминалног сала сведите на минимум или, још боље, избаците из исхране лазање од сира, пицу са сиром, и висококалоричне, пуномасне сиреве.

Сухомеснати производи

Ако је реч о домаћим сухомеснатим производима, повремено их је здраво јести, али они куповни обилују конзервансима, соли, појачивачима укуса, због чега спадају у високорпоцесуирану храну која придоноси стварању сала око струка.

BloombergAdria.com

 

Преливи за салату

Куповни преливи за салату нешто су што уопште не би требало да се налази у вашој исхрани. Баш као и сухомеснати производ и они обилују калоријама и масноћама и различити конзервансима и појачивачима укуса. Уместо да их купујете направите домаћи прелив за салату. Посегните за домаћим јабуковим сирћетом, маслиновим уљем, лимуновим соком или уљем од семенки бундеве.

BloombergAdria.com

 

Енергетске плочице

Продају их као здраву храну, као замену за оброк, али енергетске плочице то најчешће нису – нити су здраве, нити могу заменити оброк. Истина, ублажиће вам глад, али по коју цену?

Обилују додатним шећерима, калоријама, масноћама и рафинисаним угљеним хидратима, а сваки од наведених елемената утичу на стварање абдоминалне масноће. Енергетске плочице једноставно избаците из исхране. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".