Извор:Фото: Д. Миловановић

СРБИ ИСТУПИЛИ ИЗ ПРАВОСУЂА: Званичне оставке 150 запослених

Извор: Нпортал

07.11.2022.

12:28

ПОДСЕТИМО, и српски припадници такозване косовске полиције који су скинули своје униформе и одступили са дужности

Љиљана Стевановић, председница Основног суда у Косовској Митровици, обратила се данас новинарима окупљеним испред зграде суда.

Стевановићева је истакла да је 150 запослених у Основном суду у Косовској Митровици данас и званично поднело оставке на своје функције и отишло са дужности. Међу њима су тужилац, судије, али и запослени у администрацији суда.

BloombergAdria.com

 

Подсетимо, и српски припадници такозване косовске полиције који су скинули своје униформе и одступили са дужности, од јутрос долазе у полицијску станицу у северном делу Косовске Митровице како би и званично раздужили униформе и овлашћења.

Непосредно у близини рампе на улазу у круг полицијске станице у Косовској Митровици налази се возило Еулекс полиције, које надгледа дешавања. Овим делом Косовске Митровице патролира и возило италијанских карабињера који су при Еулекс полицији.

BloombergAdria.com

 

У насељу Бошњачка Махала, мултиетничком делу северне Косовске Митровице, испред полицијске станице присутни су припадници такозване косовске полиције, албанске националности.

BloombergAdria.com

 

Подсетимо, након што су српски полицајци напустили приштинске институције, њихову улогу требало би да преузму мисије Еулекс и Унмик, односно Кфор. Требало би да ове снаге ангажују додатан број припадника својих снага на северу. Они би требали да брину о реду и миру у четири српске општине на северу Косова и Метохије и да обезбеђују полицијске станице на северу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".