Извор:Фото: АП

КУРТИ СЕ ИЗНЕРВИРАО Због једног питања напустио конференцију

Извор: Нпортал

07.11.2022.

21:49

ПРЕМИЈЕР тзв Косова, Аљбин Курти изјавио је данас да повод за последње догађаје на северу Косова нису ни пререгистрација возила са српских на косовске таблице, нити суспензија директора полиције на северу Косова већ супротстављање немачко-француском предлогу за споразум.

Курти је на конференцији за новинаре казао да су, упркос недавним дешавањима на северу, државне институције наставиле да раде нормално.

Према његовим речима, институције настављају са заменом нелегалних таблица у РКС, док је до сада изречено више од 800 опомена возачима са српским регистарским таблицама градова са Косова.

Упитан о формирању Заједнице општине са српском већином, Курти је рекао да на ово питање одговара већ девет година и да нема новог одговора "на стара питања", а потом напустио конференцију за медије.

Курти је иначе против формирања, како је то називао, моноетничке заједнице на Косову.

Према речима косовског министра унутрашњих послова Џељаља Свече, Косово је до 7. новембра прихватило оставке 461 српског службеника за спровођење закона, 107 граничних полицајаца и десет полицијских истражитеља.

Додао је да му је жао што су српски полицајци дали оставку.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".