ОДГОВОР СРПСКОГ КУВАРА: Странци ЛОШЕ оценили наше ђаконије
17.11.2022.
14:19
ПОЗНАТИ гастрономски сајт "Тасте Атлас", који се бави истраживањем најпопуларнијих јела у свим земљама света, као и њиховим оцењивањем, дао је ниске оцене неким од наших омиљених специјалитета пре неколико дана.
На листи најлошије оцењених српских јела, прво место заузеле су пихтије, а међу првих десет налазе се и чварци, подварак, свадбарски купус, попара, слатко... Ова вест изазвала је бурне реакције на друштвеним мрежама, а српски кувар, Саша Маринковић, истакао је гостујући на телевизији Прва да на сајту не постоји никакво објашењење зашто су та јела толико "лоша".
- То су јела која су укорењена у нашој традицији. Пихтијама уносите колаген на природан начин. О укусима не треба расправљати, има људи који и воле и не воле пихтије рецимо - рекао је он у једној емисији.
- Српска салата је на листи, стварно безвезе. То су наша традиционална јела у којима се максимално искористе састојци. Хлеб од јуче потопите и ето вам попара. Апсурдно ми је као кувару да себи неко дозоволи да каже да је нешто лоше. Који су критеријуми? - пита се он.
На истом сајту налази се и листа најбољих српских јела, на чијем је врху - кисело млеко.
- Мислим да листа није направљена од стране људи који су та јела и пробали, јер нема објашњења што су та јела процењена као лоша. Могу рећи да су људи можда видели како се праве та јела, па им је то било одбојно - каже Маринковић, који је овом својом изјавом јасно ставио до знања да не знамо коме сметају јаки подварак и чварци.
БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".