Извор:Фото: Профимедиа

НЕ СА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Како се правило спрема чај

Извор: Нпортал

12.12.2022.

14:23

ИАКО то многи не знају, постоји исправан начин припреме чаја. ШтА год волели додајте у њега – млеко, мед и лимун, цимет... Али морате знати како да га припремите.

Професионални дегустатор хране и пића Мартин Исарк рекао је да никада не би требало да користите прокључалу воду када припремате чај.

- Време је да тај мит заборавимо. Јако врућа вода убија укусе чаја и заправо вам остаје неки суви укус, углавном је то танин.

BloombergAdria.com

 

Исарк је објаснио како би вода требало да буде максимално на 80°Ц како би се сви укуси чаја фино осетили.

Врућа вода користила се за припрему пре јер није била питка, па се прокувавала како би се убиле бактерије, преноси британски Сан.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".