Извор:Фото: Профимедиа

ПРОСТ ТРИК: Како брзо да одледите стакла на аутомобилу ВИДЕО

Извор: Нпортал

24.12.2022.

14:49

ТОКОМ зимских месеци, чишћење леда и снега са аутомобила ноћна је мора свих возача.

Зима је календарски стигла пре неколико дана, иако временске прилике то не показују. Ипак, према најавама метеоролога, врло брзо нас очекују зимске температуре и ледени дани. 

Током зимских месеци, чишћење леда и снега са аутомобила ноћна је мора свих возача. Свако би волео да има неко лакше решење од стругања и "лопатања", а залеђена стакла никако не треба заливати врелом водом.

На друштвеним мрежама појавио се видео који може бити од помоћи свим возачима којима током зиме заледе стакла у аутомобилу. Наиме, једна мама на Тиктоку саветује људе да не стуружу лед са стакла стругалицом јер постоји много једноставније решење које, како тврди, одлеђује стакло за само неколико секунди

BloombergAdria.com

 

Како каже жена са снимка, у боцу са распршивачем треба сипати две трећине 70%-ног алкохола и једну трећину воде. Ујутру пре седања у возило треба распрскати ту мешавину течности на залеђено стакло.

Овај видео је за само два дана погледало више од два милиона људи, а реакције у коментарима су различите. Док једни тврде да овај једноставан трик ради, други су скептични по овом питању. Било је и оних који сматрају да ће овај начин одлеђивања стакала довести до оштећења брисача јер, како кажу, алкохол нагриза брисаче. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".